Милан се опъна на Ювентус, но класата на "бианконерите" се оказа прекалено голяма


Милан се опъна на Ювентус, но класата на "бианконерите" се оказа прекалено голяма

945 0

Ювентус върви уверено към 5-а поредна титла в Серия А, след като възпитаниците на Масимилиано Алегри стигнаха до пълен обрат и победа с 2:1 над Милан на "Сан Сиро" в мач от 32-ия кръг на първенството.

"Росонерите" загатнаха, че могат да прекратят серията от 6 поредни загуби срещу този съперник, след като Алекс откри резултата в 18', а домакините изпуснаха още няколко добри положения. Техният устрем обаче беше убит от Манджукич, който се разписа в 27'.

Оттам насетне гостите имаха пълен контрол над двубоя, като в 65' Погба донесе победата на "бианконерите", която беше тяхна 21-а в последните 22 мача.

Благодарение на успеха си Ювентус вече е с 9 точки пред втория Наполи, който е с мач по-малко. Освен това конкурентът на Юве за титлата ще бъде без Гонсало Игуаин в следващите си 4 двубоя, което допълнително усилва усещането, че Ювентус съвсем скоро ще вдигнат 5-ата си поредна титла на Италия.

Мачът започна с натиск на Милан, като гостите трудно оперираха в халфовата линия и оставиха инициативата на "росонерите", които много лесно стигаха до вратата на Буфон.

Логично, това доведе до откриване на резултата в полза на домакините. Марио Балотели прати страхотно центриране от корнер, при което Алекс беше оставен непокрит и с глава откри резултата в 18'. Малко преди това пък самият Балотели можеше да отбележи, но Буфон спаси по отличен начин удар на нападателя.

Няколко минути по-късно отново италианският ветеран блесна, след като първо с една ръка спаси нов удар на Бало, а при добавката попречи на Бака да довкара топката.

Този пропуск се оказа решаващ в 27'. След няколко минути на много високи обороти Ювентус съумя да изравни. Буфон прати дълъг пас пред пеналта на Милан, където Манджукич с глава успя да свали за Мората. Испанският нападател веднага изведе своя партньор сам срещу Дунарума и хърватският национал не сбърка - 1:1.

До края на полувремето гостите установиха контрол върху срещата, затегнаха играта в защита и не позволиха повече опасности пред своя страж. В същото време Дунарума на няколко пъти беше застрашен, но двата отбора се оттеглиха на почивка при равен резултат.

В началото на второто полувреме Буфон трябваше да спасява своите, като при удар на Монтоливо той се намеси добре, а след това съумя да спаси и добавката на Балотели, а топката удари и гредата. Той после успя да вкара, но с ръка, чуквайки топката от главата на Бонучи. Съдията видя това и веднага му показа жълт картон.

Ювентус отговори с прекрасен пряк свободен удар, изпълнен от Погба, който уцели гредата. Натискът на "бианконерите" обаче се усилваше и това доведе до победния гол в 65'. При центриране в наказателното поле Погба овладя на гърди и с удар от воле успя да преодолее вратаря, след като топката тупна коварно и прехвърли Дунарума, който и без това не виждаше топката заради купа от играчи пред него.

Синиша Михайлович пусна в игра Луис Адриано, Антонели и Кевин Принс Боатенг, но това съвсем уби ритъма на "росонерите" и до самия край на мача Милан не създаде нито едно положение и по този начин допусна втори пореден обрат в италианската Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички