Милан победи и Фиорентина за четвърта поредна победа


Милан победи и Фиорентина за четвърта поредна победа
Снимка: GettyImages

326 0

Милан записа четвърта поредна победа, след като победи с 2:1 Фиорентина като гост в мач от 30-ия кръг на Серия А.

Двата отбора и феновете почетоха починалия директор на Фиорентина

Преди началото двата тима почетоха с едноминутно мълчание изпълнетелния директор на "виолетовите" Джо Бароне, който почина от инфаркт, а феновете направиха специална хореография в негова памет.

Още: Милан на крачка от подпис с 18-годишен талант от Реал Мадрид

Милан започна по-активно и имаше по-добрите възможности в началото. В 17-ата минута вратарят на Фиорентина направи две ключови намеси, с което успя да запази равенството.След това домакините започнаха по-често да поглеждат към вратата на гостите. В 25-ата минута Андреа Белоти беше изведен по чудесен начин и имаше възможност за "виолетовите", но стража на "росонерите" спаси. При последвалия корнер нов удар към гостуващата врата, топката мина на сантиметри и излезе в аут. Секунди преди изтичането на първата част Оливие Жиру бе оставен в наказателното поле, но ударът му излетя високо над вратата.

Втората част започна ударно, като за 8 минути двата тима си отбелязаха три гола. Първи удариха гостите след попадение на Лофтъс Чийк, който получи топката в наказателното поле. Последва изравняване от страна на домакините чрез Алфред Дънкън, а Рафаел Леао отново даде преднина за Милан 180 секунди по-късно. В 66-ата минута Белоти бе близо до нов гол за "виолетовите" със страхотен удар от границата на наказателното поле, но вратаря на Милан спаси. След това Мандрагора имаше своя шанс, но стража на гостите за пореден път показа класата си и отказа съперника със спасяване. До края темпото поспадна и нови голове не паднаха.

В класирането Милан събра актив от 65 точки на второто място, а Фиорентина остава на десети с 43 пункта.

В следващия кръг "росонерите" приемат Лече, а "виолетовите" гостуват на Ювентус.

Стефано Пиоли не знае дали ще остане в Милан

Милан пребори Фиорентина за 20-годишен суперталант

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички