Милан набира скорост - излъга Лацио в дербито на Серия А


Милан набира скорост - излъга Лацио в дербито на Серия А
Снимка: Gulliver/GettyImages

977 0

Италианският колос Милан дава признаци, че излиза от дълбоката криза, в която се намира от началото на сезона. "Росонерите" стигнаха до успех с 2:1 над Лацио, което се явява и най-добрата победа на тима от началото на сезона.

Младокът Кутроне вкара първия гол в мача след отлично центриране на Хакан Чалханоглу. Само 5 минути по-късно обаче Лукас пусна феноменален пас за Марусич, който си нагласи топката на удобния ляв крак и отбеляза от 6 метра.

Решаващият момент в мача дойде точно минута преди края на първото полувреме. Калабрия прати отлично центриране в наказателното поле, което беше засечено с глава от Бонавентура - 2:1.

През второто полувреме с няколко отлични спасявания се отчете Джанлуиджи Донарума, а в добавеното време Пароло някак успя да изпусне от чиста позиция, пращайки топката в аут.

Това беше трета поредна победа за Милан в шампионата, като отборът се изкачи до 7-о място в класирането с актив от 34 точки - само на 1 от 6-ата позиция, която дава право научастие в Лига Европа. Лацио пък изпусна шанс да се отдалечи допълнително от Интер в класирането. Римляните са с 46 точки - две повече от "нерадзурите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички