Милан до последно се държа в дербито на малката Мадона, но Икарди избухна в края


Милан до последно се държа в дербито на малката Мадона, но Икарди избухна в края
Снимка: Guliver/GettyImages

2739 0

Дербито на Малката Мадона между Интер и Милан беше напът да завърши 0:0 след невероятни намеси на Джанлуиджи Донарума и още по-фрапантни пропуски на играчите на "нерадзурите". В добавеното време обаче домакинската публика изригна след гол на Мауро Икарди, донесъл успеха с 1:0.

Интер пропиля куп шансове, докато не настъпи 92', когато без да гледа Матиас Весино центрира топката в наказателното поле, Донарума тръгна да излиза неразчетено, а с глава Икарди насочи топката в полуопразнената врата - 1:0 в полза на интеристите.

Домакините бяха далеч по-добрият отбор, особено през първото полувреме. Гол на Икарди беше отменен още в 10' заради засада на Весино, който леко отклони подаване на Брозович, но достатъчно, за да повлияе на играта, докато е в положение на засада. Донарума пък на няколко пъти отказа Перишич и Икарди, а едно от най-добрите положения беше опропастено от Весино, който от 10 метра фронтално от вратата не успя да я уцели.

През втроите 45 минути Интер остана по-активният отбор, но положенията не бяха толкова много. И така се стигна до края, в който Икарди наказа колективната грешка на отбраната на Милан, която го изпусна в самия край на двубоя.

Така Милан остана без победа срещу Интер като гост, макар и символичен, от 2010 година насам. Възпитаниците на Гатузо се представиха много слабо, а през първото полувреме регистрираха антирекорд за този сезон, докосвайки топката едва 4 пъти в противниковото наказателно поле.

В класирането Интер отново се доближи на 2 точки от Наполи, като е с актив от 19 пункта - 7 по-малко от лидера Ювентус, който за пръв път през сезона загуби точки през този сезон. Милан е 12-и с 12 пункта, а през следващите часове се очаква ново завихряне на спекулациите, че Антонио Конте ще поеме отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички