Мераците на Интер за Европа потънаха в Генуа


Мераците на Интер за Европа потънаха в Генуа
Снимка: Getty Images/Guliver

1063 0

Останалият без лиценз за Европа Дженоа показа мъжество и даде всичко от себе си, за да откаже и заспалия гранд Интер от евроучастие. В мача от предпоследния кръг между двата тима, игран в Генуа, домакините надделяха с 3:2 и обрекоха шансовете на Интер за игра в Лига Европа.

Изходът от двубоя бе решен в самия му край, което прави разочарованието на гостите още по-голямо. Те ще трябва да се надяват на чудо с конкурентите си до края на сезона.

Нещата за Интер тръгнаха добре, след като тимът на Роберто Манчини откри още в 19-ата минута. Точен бе Мауро Икарди, но голът бе доста спорен - той получи топката в наказателното поле, но останаха съмнения, че е играл с ръка. Реферът не отчете това и нападателят откри резултата.

Дженоа се върна в мача в 24-ата минута, когато Паволети овладя и с елегантен удар прати топката в мрежата на гостите - 1:1. Интер отново успя да поведе 6 минути по-късно, след като Паласио с мощен шут преодоля вратаря на "грифоните". Осем минути по-късно нов гол на Икарди бе отменен заради засада. Две минути по-късно Дженоа се възползва от грешка в отбраната на "нерадзурите" и Лестиен изравни - 2:2.

След почивката и двата тима записаха по няколко пропуски, за да се стигне до 89-ата минута, когато Еденилсон от пряк свободен удар качи топката на вратата на Кучка, който отблизо преодоля вратаря на гостите и донесе трите точки на своя тим.

Със събраните 59 точки Дженоа излезе пети в класирането. Интер остава осми с 52 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички