Матераци: Зидан не ми е приятел, но го уважавам


Матераци: Зидан не ми е приятел, но го уважавам
Снимка: Getty Images/Guliver

1578 0

Бившият защитник на италианския национален отбор Марко Матераци не изпитва гняв към бившия полузащитник на Франция Зинедин Зидан. На финала на Мондиал 2006 французинът удари с глава в гърдите Матераци, след като той го обиди. Заради проявата си Зидан бе изгонен от терена, а Италия спечели световната титла.

"Ние не сме приятели, но не изпитвам гняв към него. Напротив, изпитвам голямо уважение към един велик шампион и колега. Такива събития на терена се случват навсякъде. Важното е, че станах световен шампион", заяви Матераци, цитиран от "Record".

Що се отнася до наставника на английския Челси - Жозе Моуриньо, под ръководството на който игра в Интер, Матераци заяви: "Благодарение на Моуриньо спечелих всичко, което може да бъде спечелено. Когато искаш да научиш нещо, трябва да си имаш работа с искрени хора, които ти казват всичко в лицето. За времето, в което работих с Моуриньо, аз спечелих приятел, след напускането на който остана пустота", споделя италианецът.

За времето, в което бе в Интер, Моуриньо спечели Скудетото (2008/09, 2009/10), Суперкупата на Италия (2008) и Шампионска лига (2009/10).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички