Манчини: Искам да върна Италия на върха


Манчини: Искам да върна Италия на върха
Снимка: Getty Images/Guliver

1095 0

"Искам да изградя нещо за години напред и да върна Италия на върха", обяви новият селекционер на италианския национален отбор Роберто Манчини на първата си пресконференция, след като бе назначен.

Манчини заменя на поста Джанпиеро Вентура, който се провали в квалификациите за Мондиал 2018 и не успя да класира тима за Световното първенство в Русия, за първи път от 60 години насам.

"Пропускът на Световното първенство е труден за всички, които подкрепяме националния отбор. Усещам нуждата да направя нещо за отбора и мисля, че сега е точното време да го сторя. Искам да изградя нещо за години напред и да върна Италия на върха", коментира Манчини.

Контрактът на Манчини с Италианската федерация е до Евро 2020, като ако отборът премине успешно квалификациите за Европейското първенство, контрактът автоматично ще бъде удължен до Мондиал 2022. Италианският специалист ще получава по 2 милиона евро на година, като според информациите той се е отказал от общо 13 милиона, като е прекратил предварително договора си с руския Зенит Санкт Петербург.

"Дори в такива тежки времена, Италия може да се похвали, че разполага със страхотни футболисти. Със сигурност ще говоря и с Балотели. Той е играч, който искаме да видим на нивото от Евро 2012", сподели Манчини. Той разкри, че ще разговаря с доскорошния национал Андреа Пирло и ще му предложи стане част от треньорския му щаб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички