Лацио прекъсна кошмарната серия след раздялата с Маурицио Сари, надви аутсайдер в Серия А


Лацио прекъсна кошмарната серия след раздялата с Маурицио Сари, надви аутсайдер в Серия А
Снимка: Getty Images

660 0

Лацио победи Фрозиноне с 3:2 като гост в двубой от 29-ия кръг на Серия А. Пол Лирола откри в 13' за домакините, а Уалид Шедира се разписа в 70' за 2:3. За "орлите" головете бяха дело на Матия Дзакани в 38' и Валентин Кастеянос в 57' и 62'.

Така Лацио прекъсна негативната си серия от 3 поредни загуби в италианския шампионат, а победата идва след напускането на Маурицио Сари. След успеха Лацио се изкачи с две позиции в класирането и вече е девети с актив от 43 точки. Фрозиноне е 18-и с 24.

Фрозиноне започна по-добре двубоя и създаде пръв опасни положения. В 13' Надир Дзортеа намери Пол Лирола в наказателното поле с доброо центриране, който отбеляза отблизо с глава.

Постепенно гостите оправиха играта си и натиснаха съперника си. В 38' Матео Гендузи намери Дзакани в наказателното поле, който също от близко разстояние се разписа. Последва и преразглеждане от ВАР за засада, но такава нямаше.

През второто полувреме инициативата бе в ръцете на гостите. В 57' Кастеянос вкара с първото си докосване в мача, който се откъсна от пазача си и с малко късмет от преди това вкара за 1:2. Пет минути след това отново Кастеянос бе герой, като дотича до отбита топла и нямаше как да пропусне. Вратарят на Фрозиноне Стефано Турати беше на земята и нямаше как да се намеси.

В 70' домакините върнаха интригата в мача. Уалид Шедира надскочи опонентите си и с глава при центриране от ъглов удар и вкара за крайното 2:3.  Играчите на Мартушело се справиха до края на мача, за да запазят преднината си и да си тръгнат с 3-те точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички