Късна драма, много мъка и нерви, но Ювентус пречупи 10 от Интер


Късна драма, много мъка и нерви, но Ювентус пречупи 10 от Интер
Снимка: Getty Images/Gulliver

3779 0

Ювентус постигна много трудна победа срещу 10 от Интер с 2:3 в дербито на 35-ия кръг на Серия А. Мауро Икарди бе точен за "нерадзурите", а Бардзали си отбеляза автогол. За гостите се разписаха Коста, Дибала и Куадрадо.

Първото полувреме мина под доминацията на Ювентус, особено след изгонването на Весино в 15'. "Бианконерите" държаха инициативата, но не създаваха голови положения.

През второто полувреме на моменти дори не си личеше, че домакините са с човек по-малко. В 52' Икарди изравни, а в 65' Бардзали си отбеляза автогол. Само за 2 минути обаче "Старата госпожа" направи обрат и с голове на Куадрадо и Игуаин запази първото си място в първенството.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ювентус влезе по-добре в срещата и атаките бяха насочени към вратата на домакините. След няколко опасни положения на "бианконерите", в 14' Дъглас Коста имаше огромно свободно пространство, след като стигна до прецизен пас в наказателното поле. Той не се поколеба да нанесе страхотен удар, който намери десния ъгъл. Голът обаче бе допълнително прегледан от видео асистент арбитъра, но в крайна сметка бе зачетен.

Само 4 минути по-късно домакините останаха с човек по-малко, след като Весино бе изгонен. Първоначално той получи само жълт картон след нарушение срещу Манджукич, но съдията изгледа повторение на ситуацията и промени решението си и вдигна червен картон.

В 29' Перишич опита да изненада Буфон с далечен удар, който бе доста силен, но опитният страж изби топката. Очаквано "бианконерите" наложиха контрол над топката, но без да създават опасни ситуации. Играчите на Интер пък няколко пъти имаха сериозни претенции за фаулове срещу тях, които не се отсъждат.

В даденото продължение на първата част от 6 минути Матюиди отбеляза втори гол, като играчите на Интер искаха нарушение на Игуаин срещу Скриняр. Попадението бе отмемено, но  причината бе, че френският халф беше в засада при подаването на Кедира.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Въпреки че "нерадзурите" останаха с човек по-малко, няколко минути след подновяването на играта успяха да изравнят резултата. Икари засече центриране от фаул и с глава прати топката в мрежата за 1:1. В 63' Игуаин направи невероятен пропуск, навлезе в наказателното поле, но топката мина над гредата. 

2 минути по-късно ситуацията за гостите стана плачевна. Бардзали в опит да пресече топката я прати в собствената си врата и Интер сътвори обрат с човек по-малко. В 74' влезлият като резерва Дибала отправи много опасен шут от фаул, но Ханданович направи невероятно спасяване и опази вратата си. Малко след това домакините наравиха контраатака, при която малко не достигна на Икарди да засече подаване в наказателното поле и да увеличи преднината на отбора си. 

В 87' Куадрадо върна надеждите на Юве, той догони топката на аутлинията и прати топката във вратата на Ханданович, който не реагира по никакъв начин. Това даде импулс в играта на гостите и в 89' центриране от прекия свободен удар беше пратено дълбоко в наказателното поле от Пауло Дибала, а Гонзало Игуаин отигра, пращайки топката във вътрешната страна на лявата греда за 2:3.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Интер: Ханданович, Жоао Кансело, Жоао Миранда, Милан Скриняр, Данило Д'Амброзио, Матиас Весино, Марсело Брозович,  Алкантара, Кандрева, Перишич, Икарди

Ювентус: Буфон, Хуан Куадрадо, Андреа Бардзали, Ругани, Алекс Сандро, Кедира, Пянич, Матюиди, Дъглас Коща, Игуаин, Манджукич

Лучано Спалети няма да може да разчита на Галярдини за днешната среща, но другите играчи на Интер са на линия. Гостите обаче са с доста сериозни кадрови проблеми и аут за мача са контузените Киелини, Де Шильо, Стураро и Маркизио.

Втора поредна загуба на Старата госпожа след тази от Наполи (0:1) миналата неделя в Торино пък ще отвори за неаполитанците широко вратите към третото скудето, бленувано от 28 г. Тимът на Маурицио Сари е на точка зад лидера и има по-добра програма в оставащите кръгове до края.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички