Късен гол спаси Рома от второ поредно поражение


Късен гол спаси Рома от второ поредно поражение
Снимка: Getty Images/Gulliver

947 0

Рома записа драматична победа, в самия край, срещу Каляри на "Олимпико" с 1:0 в мач от 17-ия кръг на Серия А. Фасио вкара в продължението на двубоя и спаси тима си от втора поредна издънка.

Каляри играеше изключително затворено особено през втората част, което затрудняваше играчите на Рома. Освен това в началото на втората част "вълците" изпуснаха и дузпа. Стражът на гостите закъсня при едно от излизанията си и събори Един Джеко. Реферът прибегна до VAR и след две минути посочи бялата точка.  Диего Пероти се нае с изпълнението, но изпълни ударът меко казано несериозно и вратарят спаси.

Рома бе отборът, който държеше инициативата, но сгъстената отбрана продължи да ги затруднява.Така се стигна до четвъртата минута на продължението, когато след центриране от фаул топката рикушира в тялото на Федерико Фацио.За да бъде драмата пълна, съдията отново прибегна до видеоповторения, тъй като имаше съмнения за игра с ръка от играч на "вълците". те обаче не се потвърдиха и голът бе зачетен.Така Рома събра 38 точки е на четвърто място в класирането. Каляри е 14-ти със 17 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички