Защитник награди усилията на Интер за Купата срещу безсилната "богиня" Аталанта


Защитник награди усилията на Интер за Купата срещу безсилната "богиня" Аталанта
Снимка: Getty Images

2605 0

Интер е първият полуфиналист в тазгодишното издание на Купата на Италия. "Нерадзурите" надделяха с минималното 1:0 над Аталанта у дома на стадион "Джузепе Меаца". На полуфиналната фаза шампионът от сезон 2021/22 ще се изправи срещу победителя от двойката Ювентус - Лацио. Двата тима се срещат един срещу друг на 2-ри февруари от 22:00 часа българско време.

В срещата чистите голови положения пред двете врати бяха твърде малко. Все пак Интер имаше предимство по всички ключови показатели и това даде резултат в 57-ата минута.

Тогава Матео Дармиан се включи в едно нападение на своя отбор и се задържа в наказателното поле на Аталанта. Впоследствие тръгна да се изнася към собствената половина, получи на дъгата на наказателното поле, напредна с топка в крака и стреля с прецизен удар по диагонала по земя.

След попадението футболистите на гостите не създадоха нищо по-опасно и не заслужиха да реализират. Цялостно в двубоя имаха едва едно по-стойностно положение, докато Интер бе спрян и от гредата в 41-вата минута след изстрел отдалеч на Хакан Чалханоглу.

Другите четвъртфинали са Рома - Кремонезе (1-ви февруари), Фиорентина - Тотнъм (1-ви февруари) и Лацио - Ювентус (2-ри февруари). За Интер предстои градско дерби с Милан в следващия кръг от Серия А (5-и февруари), докато Аталанта гостува на Сасуоло (4-ти февруари).

СЪСТАВИТЕ

Интер: Онана, Дармиан, Де Врей, Ачерби, Дъмфрис, Барела, Чалханоглу, Мхитарян, Госенс, Мартинес, Лукаку

Аталанта: Мусо, Скалвини, Джимсити, Толой, Мееле, Коопмейнерс, Де Роон, Хатебур, Бога, Пашалич, Сапата

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Полувремето бе преполовено без 100%-ови голово опасности пред някоя от двете врати. Все пак "нерадзурите" имаха предимство при притежанието на топката и при опитите за гол (както и при точните удари) - макар и минимално за всеки аспекти. В 21-вата минута Барело опита далечен изстрел и се получи хубаво изпълнение, но Мусо се справи без особено проблеми.

В 30-ата минута играч на Аталанта игра с ръка в собственото си наказателно поле, но главният рефер на срещата реши да не отсъжда дузпа. ВАР не видя очевидна грешка в решението и не го призова да го преразгледа.

В 41-вата минута се стигна до най-хубавото положение за гол в срещата до момента. Хакан Чалханоглу стреля отдалеч и ударът му се оказа повече от добър, но се спря в десния страничен стълб.

Чак в края на срещата Дуван Сапата получи хубаво центриране в наказателното поле, но с глава не успя да насочи топката в очертанията на вратата, пращайки я малко над напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

57' - 1:0! Малко над 10 минути след старта на второто полувреме "нерадзурите" заслужено излязоха напред в резултата. Матео Дармиан се включи в едно нападение на своя тим и се задържа в наказателното поле, въпреки че не получи веднага топката. Впоследствие се изтегли леко напред, получи, напредна с топка в крака и вкара с изстрел по диагонала по земя.

В 65-ата минута Бога стреля добре отдалеч, а ударът му мина на сантиметри от левия страничен стълб до Онана.

До края на срещата Аталанта не заслужи по никакъв начин попадението и съответно равенството. Срещата приключи без повече голове и Интер спечели с гола на Дармиан.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Както е известно, грандовете в Италия започнат участието си за Купата на страната чак от осминафиналите. В този смисъл и двата тима са отстранили по един отбор до момента - "нерадзурите" се справиха с Парма с 2:1 след продължения, докато "богинята" преодоля Специя с 5:2.

В цели осем поредни мача Аталанта не може да победи Интер. Трябва обаче да отбележим, че всички срещи са в Серия А, както и че всъщност равенствата са повече от победите за "нерадзурите" - пет ремита и три успеха за Интер.

Аталанта се намира в чудесна форма през 2023-та година, като няма загуба в шестте си мача до момента - 4 победи и 2 равенства (едното от които - срещу Ювентус). Освен това тимът се радва на добра резултатност, като в тези сблъсъци е вкарал общо цели... 22 попадения! За същия брой най-скорошни мачове Интер има две равенства, една загуба и три победи (вкарал е общо 11 гола в тях).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички