Кристиано Роналдо коментира подобряването на постижението на Пеле


Кристиано Роналдо коментира подобряването на постижението на Пеле
Снимка: Getty Images/Guliver

1309 0

Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо коментира задминаването на Пеле по голове в официални мачове. Португалецът избуха с хеттрик срещу Каляри в среща от 27-мия кръг от Серия А и вече има 770 гола в професионалната си кариера.

"Последните няколко седмици бяха изпълнени с новини и статистики, посочвайки ме като най-резултатния играч в историята на футбола, задминавайки 757-те официални гола на Пеле. Въпреки че съм благодарен за това, сега е време да обясня защо не признавах този рекорд до момента.

Безкрайното ми и безусловно възхищение за господин Едсон Арантес до Насименто, както и уважението, което имам към средата на XX век, ме накараха да счета 767-те му попадения, добавяйки 9-те му за щатския отбор на Сао Пауло, както и тези за бразилския военен тим за официални. Светът се е променил оттогава, както и футболът, но това не значи, че можем просто да изтрием историята според интересите ни.

Днес, когато достигам кота 770 официални гола в професионалната ми кариера, първите ми думи са директно към Пеле. Няма играч в света, който не е отгледан без да слуша истории за мачовете му, головете му и постижението му, аз не съм изключение. Поради тази причина съм изпълнен с радост и гордост, докато признавам постижението, което ме поставя на върха на световните голмайстори, заминавайки рекорда на Пеле, нещо за което никога не съм мечтал, докато израствах като дете от Мадейра.", каза Роналдо.

Португалецът благодари на своите съотборници, опонентите, феновете, както и на семейството и близките си приятели. Роналдо допълни, че няма търпение за нови рекорди и трофеи, заявявайки, че има много какво да се спечели с Ювентус и Португалия.

Така повече попадения от португалеца имат само Ромарио (772 гола) и Йозеф Бицан (805 гола).

Повече за мача на Ювентус срещу Каляри тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички