Котешки рефлекси на вратарите не позволиха на Милан и Наполи да се победят


Котешки рефлекси на вратарите не позволиха на Милан и Наполи да се победят
Снимка: Guliver/GettyImages

965 0

Отборите на Милан и Наполи безспорно няма да запомнят срещата помежду си на "Сан Сиро" с добро, след като двата отбора си разделиха по една точка и завършиха 0:0 в мач, в който прообладаваха пропуските и блестящите изяви на вратарите на двата отбора.

Първият шанс в мача беше за гостите, които мжеха да открият чрез Кайехон. Той засече центриране в наказателното поле и стреля много силно, Но Донарума с блестяща намеса отрази още в 5'. Само няколко минути по-късно Сусо и Кутроне получиха шансове пред себе си, но крилото стреля право във вратаря, а нападателят беше неточен.

В рамките на 60 секунди между 14' и 15' Лоренцо Инсинье получи два шанса да се разпише, но Донарума отрази първия удар, а вторият беше неточен. След бързото начало от страна и на двата отбора темпото се успокои, като в следващите минути зрителите видяха по един далечен удар, който не затрудни особено вратарите. В 41' Пакета получи топката на удобна позиция в наказателното поле, но прати кълбото в аут - 0:0 до почивката.

"Росонерите" започнаха силно второто полувреме, но Кеси изпусна златен шанс в 47', когато от близа дистанция прати топката в аут. В 64' Донарума спаси отличен удар на Милик, докато Руис минута по-късно от добра позиция стреля в аут.

В 67' минута една лошо изчистена топка стигна до Зелински на границата на пеналта и той отправи мощен удар от воле, но Донарума успя да спаси. 4 минути по-късно пък официален дебют за домакините направи Кшищоф Пьонтек, който беше привлечен на мястото на Гонсало Игуаин.

В 78' Милан получи най-добрата възможност за спечелване на мача до момента. При центриране от корнер Пьонтек свали с глава към Матео Мусакио, който отблизо стреля към вратата, но не успя да намери добре топката и Оспина с котешки рефлекс спря кълбото преди да премине голлинията.

До края на мача Донарума се отчете с 3 ключови намеси срещу Зиелински, запазвайки паритета в резултата. В добавеното време Фабиан Руис  получи втори жълт картон и беше изгонен от игра, но това не се отрази на крайния резултат.

Равенстовто оставя Милан в топ 4 поне засега, като отборът има 35 точки. Наполи е втори с 48 - 8 по-малко от Ювентус, който е и с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички