Конте: Наполи има по-добър отбор от нас


Конте: Наполи има по-добър отбор от нас
Снимка: Getty Images/Gulliver

1037 0

Треньорът на Интер Антонио Конте смята, че победата на неговия отбор в дербито на Милано е взела доста от енергията на тима и това е част от причината за загубата на „нерадзурите“ срещу Наполи в първия полуфинален мач от турнира за Купата на Италия. В неделя Интер успя да обърне Милан до 4:2, след като изоставаше с 0:2 на полувремето на „Джузепе Меаца“. Снощи обаче ситуацията на терена бе съвсем различна и играчите на Конте допуснаха домакинска загуба от Наполи преди реванша на „Сан Паоло“.

„Дербито отне голяма част от нашата енергия. Направих 5 промени, за да вкарам малко свежест в състава, но Наполи победиха Ювентус, Лацио и Ливърпул през този сезон, това означава, че има доста класа в тима. Бих казал, че след Ювентус Наполи има най-впечатляващият състав в Серия А. Дженаро Гатузо изигра доста хитро мача, като играчите му стояха отзад и чакаха да контраатакуват. Имахме нашите шансове и щеше да е честно, ако двубоят беше завършил наравно. Когато се изправяш срещу дефанзивни отбори като този, трябва да се стараеш да подаваш топката, да създаваш пространства и да сменяш посоките по-бързо“, каза Антонио Конте след вчерашния двубой.

За Интер предстои дерби срещу Лацио от Серия А в неделя, след което „нерадзурите“ гостуват в Разград на Лудогорец в мач от Лига Европа. А ето защо Лукаку възвърна формата си след трансфера в Интер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички