Когато пуснах Донарума в игра, щяха да ме уволнят


Когато пуснах Донарума в игра, щяха да ме уволнят

3879 0

Джанлуиджи Донарума е най-вълнуващият млад вратар в света, след като вече демонстрира световна класа, а е едва на 17-годишна възраст. Дори в най-великите си периоди Милан не е могъл да се похвали с вратар с безспорно величие под рамката, но ето че сега феновете са сигурни, че именно Донарума ще започне династия на вратата.

Не винаги обаче младият страж е вдъхвал доверие на когото и да е. Синиша Михайлович - човекът, който му даде път сред титулярите в Милан - разказва как е заложил работата си на карта само и само да пази Джиджо.

"Беше много трудна ситуация, защото тогава разполагах и с Диего Лопес. Когато предпочетох да дам дебют на Донарума и да залагам на него вместо на испанеца, мислех, че ще ме уволнят.

Веднъж дойде Берлускони на една тренировка и ми каза, че трябва да пускам в игра Диего Лопес. Аз му отвърнах, че имаме два варианта: или ме уволнява и си залага на Лопес, или ме оставя аз да взимам решенията и да избирам Донарума.

За щастие, Берлускони ме остави на работа", заяви Михайлович, като добави, че цял живот ще се гордее с избора си да направи път за тийнейджъра сензация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички