Категорична победа за Рома преди сблъсъка с Ливърпул в Шампионска лига


Категорична победа за Рома преди сблъсъка с Ливърпул в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

891 0

Рома постигна категорична победа с 3:0 при визитата си на новака Спал в среща от 34-ия кръг на Серия А. „Вълците“ нямаха особени трудности да се справят със своя съперник и така съхраниха ценни сили за предстоящия изключително важен сблъсък с Ливърпул във вторник от полуфиналите в Шампионска лига.

Столичани откриха резултата в 33-ата минута след автогол на бранителя на домакините Франческо Викари. В 52-ата минута дошлият през лятото от Сампдория Патрик Шик вкара за 2:0, след като отклони с крак удар на Раджа Наинголан. Осем минути по-късно отново чешкият нападател бе точен, разписвайки за крайното 3:0 след асистенция на Лука Пелегрини.

До края на мача тимът на Еузебио Ди Франческо можеше да стигне и до още по-изразителна победа, но нападателите на „вълците“ нямаха късмет пред гола.

С успеха Рома спечели ценни три точки в борбата за третото място в крайното класиране. „Джалоросите“ заемат именно тази позиция с актив от 67 точки, с 3 повече от градския съперник Лацио, който е четвърти. Спал остава над чертата – на 17-о място с 29 пункта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички