Капело: Де Лихт щеше да играе по-добре, ако беше с Киелини


Капело: Де Лихт щеше да играе по-добре, ако беше с Киелини
Снимка: Getty Images / Guliver

996 0

Бившият наставник на Ювентус Фабио Капело смята, че кариерата на Матайс Де Лихт в Италия, щеше да започне по по-добър начин, ако играеше в центъра на защитата с Джорджо Киелини. Холандският бранител дойде през лятото от Аякс за 75 милиона евро, но бива критикуван за някои грешки, които направи от началото на сезона с фланелката на Ювентус.

Първоначалоно защитникът трябваше да се адаптира към отбора и постепенно да бъде налаган в първия тим, но контузията на капитана Джорджо Киелини след първия мач от сезона направи така, че Де Лихт трябваше да стане титуляр в центъра на защитата заедно с Леонардо Бонучи. „Трябва да му дадем време, но той има забележителни качества. Може би в първия си сезон в Серия А Де Лихт имаше нуждата да играе с Джорджо Киелини. Той щеше да му помогне много“ сподели Капело пред Гадзета дело Спорт.

20-годишният Де Лихт отбеляза първия си гол за „старата госпожа“ срещу Торино, носейки победата в дербито за своя отбор. Утре вечер Ювентус се изправя срещу друг от бившите тимове на Капело – Милан в дербито на кръга в Серия А. Двубоят е с начален час 21:45. А за подписа на кой играч спорят Юве и Милан, вижте тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички