Италия и Англия не се победиха в приятелска среща (резултати)


Италия и Англия не се победиха в приятелска среща (резултати)
Снимка: Getty images/Gulliver

1678 0

Отборите на Италия и Англия не можаха да излъчат победител в приятелска среща, играла се в Торино.

Двата тима завършиха 1:1, като гостите могат да съжаляват, че не успяха да достигнат до победата, след като контролираха играта през по-голямата част от двубоя.

Грациано Пеле изведе "Скуадра" напред в 29-ата минута, а Таузънд върна гостите в мача, след гол в 78-ата минута.

Англичаните започнаха по-нахъсано, но първата опасност дойде пред тяхната врата. На Джо Харт се наложи да избива със сетни усилия прекрасен прехвърлящ удар в 10-ата минута.

Постепенно домакините овладяха средата на терена и започнаха все по-сериозно да притискат опонентите си.

Уейн Рууни разтресе горната греда след удар извън наказателното поле в 21-ата минута. Англичаните пробиха по левия фланг, а в малкия пеналт Буфон буксира пред Хари Кейн, който опита да вкара с глава. Отбитата топка отиде при голмайстора на Манчестър Юнайтед, но горната греда спря удара му.

В 29-ата минута италианците материализираха предимството си, след като Киелини напредна по левия фланг и качи топката на главата на Грациано Пеле, който от 7 метра я насочи към обратния ъгъл – 1:0.

Той бе близо до удвояване на преднината за „Скуадра” в 50-ата минута, когато бе изведен очи в очи с Харт, но вратарят успя да блокира удара му.

Хари Кейн и Киърън Гибс в последвалите минути опитаха да върнат Англия в мача. При удар на Кейн топката рикошира от крака на италиански защитник и излезе в корнер. Гибс пък получи удобен пас в наказателното поле, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 72-ата минута Буфон трябваше да проявява рефлекса си, след като Уейн Рууни получи пас от около 30 метра и стреля от границите на наказателното поле в левия ъгъл на италианския вратар. Той с вещина успя да отбие тежкия изстрел на английския нападател.

Капитанът на Англия бе близо до гол 2 минути по-късно, но не му достигна една крачка, за да засече прострелен пас пред малкото наказателно поле.

Гостите все пак се добраха до изравняване в 78-ата минута, след като Таузънд овладя топка пред наказателното поле и от 20 метра разстреля Буфон – 1:1.

5 минути преди края Лука Антонели можеше да изведе домакините отново напред в резултата. Той успя да нахлуе от ляво в наказателното поле, но ударът му по земя мина далеч от вратата.

Резултати от останалите приятелски срещи:

Русия - Казахстан 0:0

Швеция - Иран 3:1

Украйна - Латвия 1:1

Люксембург - Турция 1:2

Австрия - Босна и Херцеговина 1:1

Словакия - Чехия 1:1

Холандия - Испания 2:0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички