Искат да извадят президента на Ювентус от футбола за 2,5 години


Искат да извадят президента на Ювентус от футбола за 2,5 години
Снимка: Getty Images/Guliver

1460 0

Много сериозни наказания за Ювентус поиска прокуратурата в Италия във връзка с разследването на клуба за нерегламентирани контакти със свързани с организираната престъпност ултраси. Причината за това е сериозно нарушение на правилата за продажба на билети, феърплея и етичния кодекс за поведение на FIGC.

Прокурорът Джузепе Пекораро поиска отстраняването на президента на Ювентус Андреа Аниели от футбола за 2,5 години и персонална глоба от 50 000 евро. За Ювентус като клуб може да бъде наложена санкция от два домакински мача пред празни трибуни и финансова глоба от 300 000 евро.

Босът на „бианконерите“ трябва да се яви в понеделник пред спортния съд на Италианския футболен съюз, за да отговори на обвиненията, че лично е подпомогнал продажбата на билети за ултраси на Ювентус, който са тясно свързани с организираната престъпност в Италия.

"Ще се борим за пълно оправдаване. Важното е да извадим аргументи срещу прокурора. Не мога да правя прогнози какво ще реши съдът", коментира адвокатът на Аниели Франко Копи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички