Интер вкара 3 на Лацио и излиза за трета Суперкупа в последните три години срещу Наполи (ВИДЕО)


Интер вкара 3 на Лацио и излиза за трета Суперкупа в последните три години срещу Наполи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1024 0

Интер се класира за финала на Суперкупата на Италия, след като победи Лацио с 3:0 във втория полуфинал от турнира. В герои за "нерадзурите" се превърнаха Маркъс Тюрам, Хакан Чалханоглу и Давиде Фратези, които отбелязаха попаденията в Рияд, Саудитска Арабия.

Развой на Интер - Лацио

Интер стартира по-силно срещата и съумя да поведе в 17-ата минута. Барела комбинира с Алесандро Бастони на лявото крило, а защитникът центрира в наказателното поле, където Федерико Димарко отклони технично от границата малкия пеналт към втора греда, където Тюрам бе оставен непокрит и реализира за 1:0.

Още: Даниеле Де Роси: Никой не може да заличи любовта на феновете към Моуриньо

Силните минути през първата част за "нерадзурите" продължиха. В 36-ата минута бе организирана отлична многоходова атака, която завърши с центриране на Бастони отляво към границата на вратарското поле, където Барела нанесе страхотен изстрел от воле с десния крак, но разтресе напречната греда.

Натискът на Интер през втората част продължи и пет минути след почивката възпитаниците на Симоне Индзаги получиха правото да изпълнят дузпа, след като Педро направи нарушение срещу Лаутаро Мартинес в собственото си наказателнот поле. Първоночално играта продължи, но след това ситуацията беше разгледана със системата ВАР и потвърдена от главния съдия. Зад топката застана Хакан Чалханоглу, който не сгреши за 2:0.

В 56-ата минута капитанът Лаутаро Мартинес получи шанс за гол. Аржентинецът получи топката в наказателното поле и стреля силно с десния крак, но и той удари напречната греда.

Луис Алберто сгреши, веднага след това топката попадна в Алексис Санчес на фланга, който напредна и с чудесен пас изведе Давиде Фратези, който от близка дистанция нямаше как да пропусне и направи резултата 3:0. Малко след това Чиро Имобиле вкара топката във вратата на Интер, но попадението бе отменено заради игра с ръка.

Още: Голяма разправия белязала последните дни на Жозе Моуриньо в Рома

Така с победата Интер се класира на финал и ще търси трети пореден успех в турнира. В решаващата среща за трофея "нерадзурите" ще спорят с актуалния шампион на Италия - Наполи, който се разправи с Фиорентина, за да си осигури място на финала в понеделник (22 януари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички