Интер с голяма издънка в Серия А след ранен червен картон - Наполи се отдалечава (ВИДЕО)


Интер с голяма издънка в Серия А след ранен червен картон - Наполи се отдалечава (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1002 0

Италианският гранд Интер допусна болезнена грешна стъпка в 19-ия кръг от Серия А. "Нерадзурите" загубиха с 0:1 на "Джузепе Меаца" от Емполи. По този начин отборът остава 3-ти с 37 точки - 13 по-малко от лидера Наполи и 1 по-малко от втория Милан, който е с мач пасив. Емполи пък се изкачи до 9-ата позиция с 25 пункта.

До голяма степен неуспехът за "нерадзурите" бе предопределен от двата жълти картона, които един от най-опитните на терена - Милан Шкриниар, си изкара в рамките на 15 минути. В 25-ата и в 40-ата бранителят видя официалните предупреждения и трябваше да напусне преждевременно.

Преди този червен картон - последният случай, в който играч на Интер бе изгонен през първото полувреме в Серия А бе Матиас Весино на 28 април 2018 година срещу Ювентус.

Изненадващо или не, но първите две добри положения за гол в срещата дойдоха на сметката на гостите от Емполи, още преди да са изминали и 20 минути игра. До червения картон Мартинес и Димарко пък се отчетоха с пропуски за Интер.

Голът падна в 66-ата минута, когато Емполи отне топката около своето наказателно поле и организира скоростна контраатака. Още от половината на гостите само Балданци и Байрами бяха в контакт с топката. Двамата разиграха отлично и на скорост, а накрая атаката завърши с удар на Балданци от границата на наказателното поле. Изстрелът бе по земя, но много мощен. Това бе и четвъртият му гол за сезона в Серия А.

Video edited on Kapwing

По този начин Томацо се превърна в третия най-млад футболист, който да вкара поне 4 гола в някое от 5-те големи европейски първенства. Юсуфа Мукоко (6 попадения) и Джуд Белингам (4 попадения) са другите двама.

През второто полувреме "нерадзурите" създадоха твърде малко, като Джеко, Де Врай и Госенс се отчетоха с пропуски. Емполи също можеше да отбележи още едно попадение, но Байрами пропиля страхотна възможност, която сам си осигури(още преди първия гол). След попадението обаче предадоха инициативата на "нерадзурите".

В следващия кръг Интер гостува на Кремонезе (28 януари), докато Емполи играе у дома срещу Торино (28 януари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички