Интер препъна Милан в зрелищен спектакъл и драма в последните секунди


Интер препъна Милан в зрелищен спектакъл и драма в последните секунди
Снимка: Getty Images/Gulliver

2489 0

Милан и Интер завършиха 2:2 в зрелищен спектакъл на "Джузепа Меаца". "Нерадзурите" грабнаха точка от този двубой в последните секунди на срещата. 

Така Милан не успя да се изкачи на второто място, и са на трето с 26 точки, колкото има и Рома. „Нерадзурите” са девети с 18 точки. На върха е Ювентус с 33.

Домакините на два пъти излизаха напред в резултата, но и двата пъти Интер успя да върне попадение. Милан поведе в резултата в края на първата част, а попадението бе доста изненадващо с оглед на това, че Интер контролираше играта и създаде по-опасните положения.

Сусо отбеляза и двете попадения за "росонерите" в 43' и в 58'. Голмайстори за Интер пък са Кандрева в 53' и Перишич, който се разписа в последната минута от срещата.

Първо полувреме

Макар и малко предпазливо да започнаха двата отбора, по-активният тим в началните минути бе Интер. Първият корнер в двубоя бе за гостите, но той не доведе до нищо опасно пред вратата на Милан.  В 10' Кандрева опита изнендващ удар, но топката мина покрай вратата. В 14' Перишич отправи първият точен удар, но той бе прекалено слаб и право в Донарума. 

Милан все още не успява да създаде някаква опасност и да затрудни Интер. За сметка на това, отново гостите в 24' изпуснаха да поведат в резултата. Д' Амразио центрира перфектно в наказателното поле, но Перешич с глава не успя да намери целта и като по чудо това не е гол. Атаките на Интер не спряха и този път Кондогбия с глави отправи неточен удар.

В 43' Милан изнендаващо поведе в резултата. Сусо перфектно пое топката на границата на наказателното поле след пас на Бонавентура и с точен удар в левия ъгъл откри резултата.

Второ полувреме

Втората част започна по-активно за Милан и по всичко изглеждаше, че точно домакините ще диктуват случващото се на терена. В 53' обаче Кандрева възстанови равенство с красиво попадение. Той получи топката на границата на наказателното поле и с бомбен удар прати топката в горния десен ъгъл. 

Щастието на "нерадзурите" не трая много дълго. Голмайсторът на първото попадение за Милан Сусо отново извежда тима напред в резултата. В 58' показа добри индивидуални умения и не остави никакъв шанс на Ханданович.

В 67' отново Перишич не намери целта, красив удар от наказателното поле, но минава на сантиметри от вратата. След многото пропуски, които направи хъеравтинът се реваншира п най-добрия начин. Той засече центриране от близо и преодоля Донарума за 2:2.

Преди двубоя

Милан се намира в много добра форма и е на 3-място в класирането, след като спечели 5 от последните си 6 мача. Тимът на Винченцо Монтела няма загуба вече 8 поредни мача. В последната си среща „росонерите“ надиграха с 2:1 Палермо на Ивайло Чочев като гост преди паузата на националните отбори.

Интер пък записа две победи в последните си три мача. Тимът в момента е на 9-то място в класирането, на 8 точки след местния противник. „Нерадзурите“ влизат в мача след убедителен успех с 3:0 над слабака Кротоне. 

Стартови състави

Милан: Донарума, Абате, Палета, Гомес, Матиа, Локатели, Куцка, Бонаветура, Сусо, Бака, Нианг 

Интер: Хамданович, Д'Амрозио, Миранда, Медел, Ансалди, Брозович, Жоао Марио, Кондогбия, Кандрева, Икарди, Перишич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички