Интер преговаря с Пауло Дибала и Ромелу Лукаку, "нерадзурите" са близо и до двамата


Интер преговаря с Пауло Дибала и Ромелу Лукаку, "нерадзурите" са близо и до двамата
Снимка: Getty Images/Guliver

1648 0

Италианският гранд Интер е много близо до двоен трансферен удар, който ще подсили доста сериозно атаката на тима. В клуба се очаква да пристигнат Пауло Дибала и Ромелу Лукаку, които биха заформили страховито трио в нападение, заедно с аржентинския стрелец Лаутаро Мартинес.

„Нерадзурите“, които изгубиха битката за титлата с градския съперник Милан през миналия сезон, сега са твърдо решени да си върнат Скудетото, което ще бъде 20-то за тях и те ще могат да сложат втора звезда на емблемата си.

Ромелу Лукаку играеше в Интер през сезон 2020/21 и стана шампион с „нерадзурите“, оформяйки идеален тандем в Лаутаро Мартинес. Двамата бяха неизменни титуляри на „Джузепе Меаца“, а и белгийският национал неведнъж е изразявал желанието си, че иска да се върне в Интер, където се чувства щастлив. През миналия сезон Лукаку беше част от Челси, след като бе продаден на лондончани за внушителните 115 милиона евро, но той не оправда очакванията към него на „Стамфорд Бридж“ и сега логично гледа към изхода.

Предстои да разберем дали ще се стигне до сделка и под каква форма ще бъде тя – постоянен трансфер или наем. Водят се преговори между представители на двата клуба, както и от агента на национала на Белгия.

За Пауло Дибала все още липсват по-конкретни новини. Аржентинският национал се раздели с Ювентус след края на последния сезон, след като договорът му със „Старата Госпожа“ изтече и преговори за неговото подновяване не бяха водени. Така Дибала си тръгна от „бианконерите“ като свободен агент след 7 години на „Ювентус Стейдиъм“ и ще си търси ново предизвикателство, за да е в добра форма преди Мондиал 2022 в Катар. Това ново предизвикателство най-вероятно ще е големият съперник на Юве – Интер.

Тези информации се появиха в италианските медии още след напускането на аржентинеца. В Интер той би се сработил отлично със сънародника си Лаутаро Мартинес, като заедно с Лукаку могат да оформят едно от най-звездните нападателни тризъбеца в Европа.

А ето коя звезда още може да се озове в Интер през лятото

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички