Интер озапти Аталанта за 7-и пореден успех в Серия А


Интер озапти Аталанта за 7-и пореден успех в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

3009 0

Лидерът в Серия А Интер надигра Аталанта с минималното 1:0 като домакин в сблъсък от 26-ия кръг на италианското първенство. Единственото попадение на "Джузепе Меаца" отбеляза Милан Шкриняр в началото на втората част, което бе достатъчно на "нерадзурите" да постигнат седма поредна победа в Серия А.

Домакините надхитриха своя съперник, който така и не успя да пробие добре строената им отбрана. Интер почти нямаше голови положения в срещата, но успяха да се възползват от рядък шанс пред вратата на Спортиело, за да вземат победата. Успехът доближи Интер до титлата в Серия А, като "нерадзурите" разполагат с 62 точки - със шест повече от втория Милан. Аталанта е пети с 49 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути от срещата Интер и Аталанта показаха равностоен футбол, който ограничи опасните положения пред двете врати. Въпреки това гостите изглеждаха една идея по-опасни от "нерадзурите", които се затрудняваха да отправят удари към вратата на Спортиело.

В 13' Антонио Конте си изпусна нервите покрай тъчлинията и бе санкциониран с жълт картон. В 40-ата минута Аталанта изпълни корнер, при който Дуван Сапата се измъкна от персоналния си пазач, за да нанесе удар към вратата на Интер, но прати топката право в тялото на Ханданович.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Интер започна силно втората част и стигна до ранно попадение. В 54-ата минута Милан Шкриняр засече отскочила топка в наказателното поле, за де вкара в мрежата на Спортиело и да изведе Интер напред в резултата - 1:0!

В средата на полувремето Дуван Сапата получи подаване на границата на наказателното поле, където с бързи две докосвания си нагласи топката за изстрел, но ударът му премина малко встрани от целта. В 85' Марио Пашалич имаше добра възможност да изравни, но не уцели вратата.

ПРЕДИ СРЕЩАТА: 

Интер крачи уверено към титлата в Серия А, но ако иска да откаже преследвачите си, то няма право на грешни стъпки. "Нерадзурите" са лидери с 59 точки - с три повече от Милан, който е с мач повече. Шампионът Ювентус пък се нарежда трети с 52 пункта.

Аталанта обаче е сред най-атрактивно играещите отбори в Италия и със сигурност ще затрудни хората на Антонио Конте. Нещо повече: бергамаските са в серия от 4 победи в Серия А и са твърдо решени да спрат серията на Интер от 6 поредни успеха. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Видал, Перишич, Лаутаро, Лукаку

Аталанта: Спортиело, Госенс, Толой, Джимсити, Ромеро, Де Роон, Песина, Фройлер, Мееле, Малиновский, Сапата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички