Интер излъга Милан и поведе в Серия А


Интер излъга Милан и поведе в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1291 0

Интер е новият едноличен времен водач в Серия А. Нерадзурите успяха да се наложат с 1:0 в голямото градско дерби с Милан, в което успехът можеше да отиде и за росонерите, но те изтърваха своите шансове, а те бяха повече, отколкото тези на противниците им. Във футбола, обаче, се броят головете, не пропуснатите положения.

Първият голям шанс дойде в полза на Милан. Още в 3-тата минута Мурильо сбърка жестоко и Карлос Бака му отне топката, като изведе партньора си Луис Адриано сам срещу Самир Ханданович. Бразилецът, обаче, не можа да преодолее стража на Интер. Само две минути по-късно Стеван Йоветич отправи опасен шут към долния десен ъгъл на Диего Лопес, но в аут. Не изминаха повече от две минути и Бака отново изведе Адриано зад гърба на защитата в синьо-черно, но бразилецът този път дори не уцели вратата с изстрела си по диагонала.

Всички тези положения показват какво беше началото на срещата – двуостро, с атаки към двете врати и без много-много да има битка и надлъгване в средата на терена. Но Милан беше по-остър и Луис Адриано имаше нов шанс в 17-тата минута, след ново извеждащо подаване, този път на Джакамо Бонавентура, но Мурильо в последния момент блокира бразилския нападател на росонерите.

След средата на полувремето темпото поспадна, а Фелипе Мело и Жуан Жесус напомниха за славата на играчите със защитни функции на нерадзурите – твърди и действащи с откровени грубости футболисти. В последната минута на първото полувреме, малко случайно Мауро Икарди излезе сам срещу Лопес след пробив на Йоветич, но Диего Лопес блокира удара на младия капитан на Интер.

Второто полувреме почна с груба грешка на Диего Лопес, който се забави много да изчисти, топката отиде в Йоветич, но Романьоли и Сапата го блокираха. Последваха минути на натиск на Милан, с висока преса, но първият гол падна в полза на Интер – в 58-та минута. Тогава символичните домакини направиха светкавична контраатака, Мауро Икарди увлече Сапата и за Фреди Гуарин се откри коридор за стрелба, който го използва отлично с плътен шут в долния десен ъгъл на Лопес – 1:0.

Голът накара Синиша Михайлович да пусне в игра Марио Балотели, учудващо обаче на мястото на много острия Карлос Бака, а не на трагичния Кейсуке Хонда например. Балотели се включи отлично, с две много опасни центрирания, а в 78-та минута заши страхотен удар от дистанция, който за негово и на всички фенове на Милан съжаление отиде в гредата. Това се оказа и последното чисто положение за Милан – Интер удържа преднината си и спечели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички