Ето кога Торес ще стъпи отново на "Висенте Калдерон"


Ето кога Торес ще стъпи отново на "Висенте Калдерон"
Снимка: Getty Images/Guliver

1512 0

Една от първите сделки на зимния трансферен прозорец е факт, след като стана ясно, че Фернандо Торес ще премине в родния си Атлетико (Мадрид), докато новото попълнение на тима Алесио Черчи ще играе под наем в Милан.

Адриано Галиани отново измисли начин да подсили "росонерите" без да използва финансови средства, като наемът на двамата играчи ще трае 18 месеца, а отборите ще плащат заплатите на играчите, чиито права държат.

В договора на Черчи е заложено, че той може да бъде продаден при добра оферта през лятото, което означава, че Торес може да се върне и на "Сан Сиро".

Поне до лятото обаче испанският таран ще може да играе в Испания, където минаха част от най-добрите му години. Той покори Англия с игрите си за Ливърпул, но през 2009 година премина в Челси, а кариерата му претърпя тотален крах.

Торес ще се присъедини към играчите на Диего Симеоне на 29-и декември, въпреки че сделката ще стане факт официално едва на 5-и януари, когато се отваря трансферният прозорец. Черчи ще се присъедини към "росонерите" още утре.

Иначе "Ел Ниньо" ще може да дебютира повторно за родния си клуб на 7-и януари, когато на "Висенте Калдерон" пристига Леванте. Черчи пък ще има това право ден по-рано, когато Милан се изправя срещу Сасуоло.

Най-големият губещ от тази сделка е Роберто Манчини, който искаше да подсили Интер с италианския национал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички