Две дузпи помогнаха на Ювентус да вземе успеха срещу Фиорентина


Две дузпи помогнаха на Ювентус да вземе успеха срещу Фиорентина
Снимка: Gulliver/GettyImages

1991 0

Отборът на Ювентус успя да се върне на победния път след победа срещу Фиорентина в Италианската Серия А. Двубоят на „Алианц Стейдиъм“ завърши при резултат 3:0 за „старата госпожа“. Кристиано Роналдо вкара по едно попадение от дузпа в двете полувремена на срещата, а в заключителните минути Матайс Де Лихт вкара след изпълнение на корнер.

Домакините започнаха срещата силно, но така и не успяваха да стигнат до попадение във вратата на „виолетовите“ през първата част. В 40-тата минута обаче Миралем Пянич стреля отдалеч и топката се отби в ръката на Херман Песея. Главният съдия Фабрицио Паскуа прегледа ситуацията с ВАР и отсъди дузпа в полза на Ювентус. Кристиано Роналдо застана зад топката и не сбърка за 1:0!

През втората част домакините продължиха да атакуват. В 80-тата минута Родриго Бентанкур бе съборен в наказателното поле на Фиорентина и съдията Песея отсъди втора дузпа след преразглеждане с ВАР. Отново Кристиано Роналдо застана зад топката и бе точен за 2:0! Португалецът изравни рекорда на Давид Трезеге и вкара в 9-ти пореден шампионатен мач. В 90-тата минута „бианконерите“ стигнаха и до трети гол. Матайс Де Лихт се разписа с глава след центриране от корнер.

Така Ювентус се върна на победния път след поражението от Наполи през миналата седмица. С успеха „старата госпожа“ събра актив от 54 точки и е на 6 пред втория Интер преди мача на „нерадзурите“ довечера. Фиорентина остава на 14-тата позиция с 25 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички