Дузпа отърва Рома за старта на 2023-а година


Дузпа отърва Рома за старта на 2023-а година
Снимка: Gulliver/GettyImages

702 0

Отборът на Рома съумя да постигне много ценна победа в борбата за челните места в Серия А. Воденият от Жозе Моуриньо тим победи с минималното 1:0 гостуващия Болоня на „Олимпико“ в мач от 16-ия кръг на италианския футбол.

Единственото попадение във Вечния град падна в шестата минута, когато капитанът Лоренцо Пелегрини от дузпа даде аванс на „джалоросите“.

Това се случи, след като Харалампос Лякоянис събори съперников футболист в наказателното поле и римляните получиха наказателния удар.

В хода на срещата пък вратарят на Болоня – Шкорупски, направи много сериозно спасяване, след като спря Дзанило да вкара след подновяването на втората част. Последваха по-спокойни минути от двата тима и в крайна сметка трите точки останаха в столицата.

Успехът прати Рома на шестото място и тимът вече има 30 точки, колкото и четвъртият Ювентус, ала „бианконерите“ са с мач по-малко. Болоня остана 11-и с 19 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички