Червен картон спря устрема на "орлите", Наполи взе дербито в Серия А


Червен картон спря устрема на "орлите", Наполи взе дербито в Серия А
Снимка: Guliver/GettyImages

1396 0

Наполи се откъсна на второто място в Серия А, след като спечели с 2:1 дербито срещу Лацио в мач от 20-ия кръг на италианския шампионат. Мачът се разви изцяло по вкуса на домакините, които още през първото полувреме поведоха с 2:0. Имобиле намали в 65' и притесни Карло Анчелоти и селекцията му, но след червен картон на Ачерби 5 минути по-късно "небесносините" нямаше как да изпуснат аванса си.

С успеха си Наполи съумя да събере 47 точки, с което се откъсна на цели 7 от Интер, който в момента е на 3-о място. Ювентус е убедителен лидер с 53 точки и мач по-малко, докато Лацио изгуби 4-ата си позиция в класирането.

Още в 5' Сергей Милинкович Савич получи шанс да открие за Лацио, след като засече центриране в близост до вратата, но Мерет направи феноменално спасяване, отразявайки изстреля на халфа.

Оттам нататък Наполи изцяло диктуваше събитията на терена, като пропусна доста шансове, най-вече чрез Аркадиуш Милик. Полякът удари греда в 15', а в 23' принуди вратаря на Лацио да прави страхотно спасяване.

В рамките на едва 3 минути обаче домакините нанесоха своя удар. В 34' Милик овладя топката пред пеналта на съперника и комбинира назад с Мертеенс. Той видя връхлитащия Кайехон, който овладя топката, нахлу в наказателното поле и реализира - 1:0.

Само 180 секунди по-късно Аркадиуш Милик изпълни брилянтен пряк свободен удар, пращайки топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Стракоша - 2:0 в полза на "партенопейците" .

След подновяването на играта Фабиан Руис удари гредата, а това се оказа от сериозно значение в 65' Хоакин Кореа намери отлично Имобиле в наказателното поле, като напдателят овладя, напредна и промуши топката покрай стража на домакините - 2:1.

Само 5 минути по-късно обаче Ачерби съсипа усилията на своите съотборници от Лацио. Заради грешка при изнасянето Кайехон овладя топката и напредна, а защитникът го спъна пред наказателното поле - втори жълт картон и изгонване за бранителя. До края на срещата домакините нямаха как да сбъркат, като дори пропуснаха две удобни положения - краен резултат 2:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички