Часове делят Ювентус от нов защитник


Часове делят Ювентус от нов защитник
Снимка: Getty Images/Guliver

1333 0

Защитникът на Шалке 04 Бенедикт Хьоведес в момента преминава медицински изследвания в тима на Ювентус, съобщи официалният микроблог на италианския гранд в Туитър. Ако всичко е наред, Хьоведес до края на деня ще подпише контракт със "Старата госпожа".

Очаква се той да играе под наем в Ювентус до края на сезона, а след края му италианците ще имат право да закупят изцяло неговите права. Действащият контракт на Хьоведес с Шалке е до 2020 г. Според медиите, Юве ще заплати за немския национал 4 млн. евро. Ако проведе определен брой мачове с първия отбор, Шалке ще получи още 14 млн. евро, а към тази сума ще бъдат прибавени още 2 млн., ако Хьоведес спечели титла с Ювентус.

По-рано този месец новият треньор на Шалке Доменико Тедеско изненадващо отне капитанската лента на Хьоведес и я даде на вратаря Ралф Ферман, а сега става ясно, че това се е наложило заради предстоящия трансфер на бранителя. Хьоведес е юноша на Шалке и има 240 мача за първия отбор, както и 44 срещи с екипа на немския национален тим.

Всичко интересно от последните часове на трансферния пазар следете НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички