Буфон: В София ще е трудно, България ще даде 120%


Буфон: В София ще е трудно, България ще даде 120%
Снимка: Getty Images/Guliver

1277 0

Националният вратар на Италия Джанлуиджи Буфон очаква труден мач в София. "Адзурите" иизлизат срещу България в евроквалификация на 28 март, а играчът на Ювентус очаква, че "лъвовете" ще са настървени да компенсират лошия си старт в квалификациите. В момента отборът ни е на четвърто място в групата.

"Когато играеш срещу отборите от тази част на света, винаги си изправен пред трудности. Винаги излизаш срещу трудни отбори, които дават 120% от себе си, тъй като те играят срещу Италия - тя дава шанс на играчите им да покажат какво могат", коментира Джиджи пред официалния сайт на УЕФА.

"България със сигурност ще е трудно за преодоляване препятствие. Но аз мисля, че ако отидем там с правилната нагласа и отношение, от което се нуждаем в тази надпревара, то ние ще бъдем отбор, който може да победи всеки", уверен е стражът.

Той даде висока оценка на националния селекционер Антонио Конте, когото познава отлично от периода му в Ювентус.

"Влиянието на Конте се усети още от първия ден. Това се отнася за тактическите аспекти на терена, а също и за сериозния подход към работата с пълна отдаденост. На тренировките, във фитнеса и така нататък. Той смята, че това е правилният път и аз съм съгласен с него. Колкото повече привикваш на физически натоварвания и колкото повече преодоляваш психологическите бариери, по-лесно ще се справяш с трудностите на терена. Така беше в продължение на 3 години в Ювентус. Надявам се, че още дълги години ще бъде така и в националния отбор", сподели ветеранът.

"Той спечели уважението и доверието на играчите със своето справедливо отношение. Конте се отнася с всички играчи еднакво. Правилата в националния се отнасят за всички. Ние всички сме в еднакво положение, когато става дума за избора на състав за даден мач. Това е много правилен метод на работа", категоричен е Буфон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички