Буфон почти гарантира класирането на Ювентус за финал


Буфон почти гарантира класирането на Ювентус за финал
Снимка: Gulliver/GettyImages

1053 0

Ювентус направи решаваща крачка към финала за Купата на Италия. "Бианконерите" спечелиха за пръв път в историята си като гост на Аталанта в мача за купата, след като се добраха до успех с 0:1.

Единственото попадение беше дело на Гонсало Игуаин в 3', но големият герой на вечерта беше Джанлуиджи Буфон. Той спаси дузпа през първото полувреме, а в края на двубоя отрази и голов удар на Иличич.

Ювентус изигра двубоя с почти всички свои титуляри, за да си осигури добър аванс преди реванша в Торино. В сряда пък ще се изиграе другия полуфинал между Милан и Лацио.

Мачът започна по оптималния за Ювентус начин. Под гъстата мъгла в Бергамо Гонсало Игуаин получи добро подаване в половината на Аталанта още в 3'. Той финтира съперник, нахлу в наказателното поле и с премерен удар с десния крак даде аванс на гостите.

Вероятно аржентинецът щеше да е играч на мача или поне на първото полувреме, но в 25' домакините получиха шанс да изравнят от дузпа. След като видео асистент реферът беше използван в ситуация при игра с ръка, камерите показаха, че Мехди Бенатиа е овладял топката с китката на дясната ръка. Буфон обаче, който се завърна след контузия, се отчете с веща намеса при изпълнението на дузпата от страна на Гомез - 0:1 до почивката.

В края на двубоя Джанлуиджи Буфон отново блесна, с което категорично взе приза "играч на мача". 5 минути преди края Иличич се озова на отлична позиция в наказтелното поле и веднага стреля, но вездесъщият вратар на Ювентус спаси, запазвайки победата на своя тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички