Бенитес: Игуаин не е в най-добра форма, но може сам да реши мача с Атлетик


Бенитес: Игуаин не е в най-добра форма, но може сам да реши мача с Атлетик
Снимка: Getty Images / Guliver

1362 0

Старши треньорът на Наполи Рафаел Бенитес сподели очакванията си от двубоя с Атлетик (Билбао) в плейфите за влизане в групите на Шампионска лига, който е тази вечер.

"Атлетик е перфектен отбор, може да направи всичко, което иска, на терена. Предимството на опонента ни е, че те играят заедно в продължение на много години. Предполагам, че ще бъде много интересен мач, в който изборът на тактика ще значи много. Сигурен съм, че мачът ще държи феновете под напрежение през цялото време", сподели Бенитес пред официалния сайт на УЕФА.

"Трябва да се получи енергична игра. Плейофите са много, много важни. Наполи го чака голямо бъдеще, но би било добре да пробием в групите на Шампионска лига. Ако не се получи, то всичко не свършва, защото така се случва във футбола", допълни испанският специалист.

Бенитес говори и за състоянието на нападателя Гонсало Игуаин.

"Гонсало не е в добра форма и след световното първенство това е нормално. Но той все още е толкова силен, че и така е в състояние сам да реши мача. Джемайли, Сунига и Енрике не бяха включени в групата, тъй като само преди няколко дни се върнаха в отбора. Те си починаха след Световното, а и има други играчи, които са по-подготвени", завърши Бенитес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички