Бедите нямат край! Ювентус с рекордни загуби за последната финансова година


Бедите нямат край! Ювентус с рекордни загуби за последната финансова година
Снимка: Getty Images

1174 0

Ювентус съобщи за рекордни загуби от 254,3 млн. евро за изминалата финансова година 2021-2022. Неприятната новина за италианския гранд бе оповестена на заседание на борда на директорите снощи, съобщава агенция „AP“

„Старата госпожа“ е на „червено“ за пета поредна година. Сегашните загуби обаче са с 44,4 милиона повече от периода 2020-2021. От клуба са на мнение, че увеличаването им се дължи основно на намалелите приходите от телевизионни и медийни права заради по-малкото мачове в Шампионската лига.

През миналия сезон Ювентус отпадна от Шампионската лига още на старта на елиминациите, след като испанската сензация в изданието на турнира Виляреал ги отстрани.

Сега „бианконерите“ стартираха с две загуби от ПСЖ и Бенфика в груповата фаза на най-комерсиалния европейски клубен турнир. Така негативната тенденция в надпреварата продължава, като продължаването на тима към елиминациите е пред сериозна заплаха. 

Бъдещето на треньора Масимилиано Алегри е заложено на карта. В последния кръг в Серия А Ювентус падна като гост от Монца с 0:1 и дебютантът в италианския елит записа първата си победа в шампионата.

А ето кои са трите топ цели на „бианконерите“ на трансферния пазар.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички