Антонио Конте: В момента всички ни виждат като злодеи в Италия и Европа


Антонио Конте: В момента всички ни виждат като злодеи в Италия и Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1144 0

Старши-треньорът на Интер Антонио Конте даде пресконференция преди утрешното домакинство на Каляри от Серия А. Той подчерта, че "нерадзурите" все още не са направили нещо кой знае какво:

"Гледайки състава на Каляри, трудно е да повярвам, че се намират толкова ниско в класирането. Знаем, че мачът ще бъде сложен, тъй като те започнаха сезона с много различни цели и разполагат с конкурентоспособен отбор. Винаги съм бил благодарен на Раджа Наинголан за времето, което той прекара тук, но това е в миналото. Ще трябва да бъдем внимателни с него, защото миналия сезон той отбеляза гол и завършихме наравно 1:1. Тези, които играят срещу бившите си тимове, винаги дават нещо повече. След като през последните 9 години само един клуб печелеше титлата, трябваше да направим нещо изключително. Необходимо е да продължим да сме концентрирани върху това. Същото важи и за всички, които обсъждат Интер. Няма смисъл да се фокусираме в бъдещето, нека мислим за настоящето. Момчетата трябва да бъдат аплодирани за това, което правят, а не да бъдат питани дали могат да триумфират в Шампионската лига догодина."

"Досега не сме направили нищо повече освен да върнем правдоподобността на Интер, изразяваща се в това, че в момента ни виждат като злодеи в Италия и Европа. Нека не забравяме, че миналия сезон стигнахме до финала на Лига Европа, което е най-доброто представяне на италиански клуб в континентален турнир през последните няколко години. Остава последната стъпка и още не сме я направили. Дано това се случи, но знаем, че разочарованието може да се крие зад ъгъла. Имам достатъчно опит, за да знам, че вие се фокусирате само върху настоящето. Може би в бъдеще ще определят това, което правим сега, като изключително. Вече съм казвал, че да дойда в Интер беше най-трудният избор, който бих могъл да направя, във всеки аспект, но аз не съм човек, който лежи на стари лаври. Обичам да се предизвиквам. Мисля, че Интер беше най-голямото ми предизвикателство. Имах и продължавам да имам много за губене, но аз съм твърдоглав и съм готов да срутвам стени с тази глава, ако се наложи."

По-рано днес пък футболист на Ювентус се изказа в подкрепа на старши-треньора Андреа Пирло!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички