Алегри: Утре трябва да обърнем всичко с главата надолу


Алегри: Утре трябва да обърнем всичко с главата надолу
Снимка: Getty Images/Guliver

1109 0

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри обяви, че отборът му е готов за големия финал срещу Барселона в Шампионска лига. Мачът е утре вечер от 21,45 часа в Берлин.

"Някой измежду нас - Ювентус и Барселона, ще направи "златен хеттрик". Надявам се това да бъдем ние. Трябва да разберем, че това няма да бъде постигнато лесно. Трябва да се получи гоолям мач, както винаги се случва във финала на Шампионска лига. Имаме нужда от малко късмет, но това трябва да се заслужи с работа", коментира италианецът на днешната преконференция.

"Утре ще направим всичко, което е по силите ни. Това е финал, няма да имаме възможност за поправка, така че трябва да бъдем готови. Ние сме и готови - както физически, така и психологически. Трябва да направим последната крачка. Ще бъде трудно, но това е финал на Шампионската лига. Нашият отбор е спокоен и съсредоточен. Играли сме седем финала и сме спечелили два пъти, пет сме загубили. Барселона е спечелила четири, загубила е три. Смятайте сами...", каза още специалистът.

"Независимо какъв ще бъде резултатът утре, ние проведохме изключителен сезон. Освен че взехме титлата и Купата на Италия, която не бяхме печелили от 20 години, аз говоря и за прогреса на отбора. Това е много важно, защото ние трябва да постигнем нещо в Европа. Трябва да останем концентрирани през целите 90 минути. Трябва да бъдем силни психологически и да обърнем всичко с главата надолу, защото фаворитът е Барселона", допълва Алегри.

"Мачът няма да свърши 0:0. Трябва по-скоро да се стремим да вкараме гол, отколкото да спрем съперника. Отсъствието на Киелини е голяма загуба за нас. На мястото му ще играе Бардзали, а и Огбона е готов", разкри специалистът.

"Що се отнася до Меси, не бива да му позволяваме да развие скорост. Трябва да го поемаме отрано. Ако нашите халфове работят добре и затварят пространствата, ще направим голям мач", сигурен е той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички