Ювентус обезличи Интер в дерби №169, но взе точка вместо лидерството


Ювентус обезличи Интер в дерби №169, но взе точка вместо лидерството
Снимка: Getty Images/Guliver

3627 0

Шампионът на Италия Ювентус надигра в по-голямата част от времето, но не успя да победи лидера в Серия А Интер в дербито между двата тима тази вечер. Мачът в Торино завърши 0:0, макар че ситуации за гол не липсваха и играта да бе динамична.

Тимът на Макс Алегри показа малшанс пред гола, докато съперникът демонстрира силна игра в защита и стабилен вратар.

В класирането отборът на Лучано Спалети остава лидер с 41 точки, докато "Старата госпожа" е временно втори с 39 точки. "Нерадзурите" продължиха серията си без загуба в първенството до 18 мача.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В стартовия състав на домакините прави впечатление отсъствието на единия от лидерите на атаката - Пауло Дибала. Дали слабата форма, или някакви физически проблеми са причина за това, не е ясно.

Ювентус можеше да открие резултата още в 8-ата минута, когато Куадрадо центрира и Манджукич овладя пред наказателното поле. Хърватинът стреля, но Ханданович изби. Топката пак се озова у нападателя на Ювентус, който стреля с глава, но Жоао Миранда изби от самата голлиния и спаси тима си от гол пасив.

Двата отбора заформиха динамична и непрекъсната игра пред препълнените трибуни. Никой обаче не успява до този момент (30') да надиграе другия. Заради мисията си да спре Мауро Икарди на всяка цена в този мач, Мехди Бенатия получи първия жълт картон в мача в 28-ата минута. Малко по-късно съдията даде картон и на играч на Интер - Марсело Брозович.

Втората интересна ситуация в мача също бе дело на играч на Ювентус - в 37' Кедира отправи красив изстрел в целта, но Ханданович реагира и спаси. С наближаване края на полувремето позаваляха картони - декорирани бяха Игуаин и Перишич, но головете все още липсват. Битката е равностойна, отборите влизат в борба за всяка топка.

Домакините стигнаха и до второ сериозно положение за гол в самия край на полувремето. Отново Манджукич получи в наказателното поле, надскочи Д'Амброзио и стреля с глава, но нацели напречната греда. За 45 минути игра Интер нямаше чиста ситуация.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Ювентус започна с натиск в началните минути, в търсене да разпечата вратата на Ханданович. Очевидно на Марио Манджукич не му е ден днес - нападателят получи топката в много добра позиция пред вратата на Ханданович, но тя рикошира в крака му и попадна в ръцете на съперниковия страж.

Секунди след това, в неопасна ситуация, Интер успя да отправи първи точен изстрел към Шчесни от началото на мача. Той бе дело на Кандрева.

Една куриозна ситуация развесели мача в 60' - след чудесна атака на Ювентус изглеждаше, че Куадрадо отправя коварен удар към вратата на Интер. Оказа се обаче, че Перишич е стрелял, а за негов късмет Ханданович с върха на пръстите изби топката.

Доминация за Ювентус и още един шанс за попадение, който беше пропилян. В 68' след сблъсък между Ханданович със свой и противников играч топката попадна на крака на Кедира, който стреля по диагонал, но встрани от вратата. Малко след това стражът на Интер спаси удар и на Асамоа.

Четвърт час преди края на редовното време Макс Алегри даде шанс за изява и на Пауло Дибала. Нападателят замени Сами Кедира.

Все пак Интер се поокопити и успя да създаде 1-2 ситуации през второто полувреме, но не толкова чисти, колкото тези на съперника. Пет минути преди края на мача треньорите прибегнаха до едновременни смени - Икарди отстъпи мястото си на Едер, а Пянич - на Бентанкур.

ПРЕДИ МАЧА:

"Бианконерите" са в чудесна серия - 4 мача без поражение и без допуснато попадение. В италианското първенство шампионът е на трето място с актив от 37 точки, на 2 от върха.

"Старата госпожа" ще излезе в този двубой без Марко Пиаца, Бенедикт Хьоведес, Стефан Лихтщайнер и голямата си легенда Джанлуиджи Буфон.

Интер е лидер в класирането и е в страхотна серия от 17 мача без поражение в Серия А. В техния лагер няма проблеми с наказани и контузени играчи.

СЪСТАВИ:

Ювентус: Шчесни, Де Шилио, Бенатия, Киелини, Асамоа, Кедира, Пянич, Матюиди, Куадрадо, Манджукич, Игуаин

Треньор: Масимилиано Алегри

Интер: Ханданович, Сантон, Миранда, Скриняр, Д'Амброзио, Весино, Валеро, Перишич, Брозович, Кандрева, Икарди

Треньор: Лучано Спалети

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички