Ювентус едва оцеля срещу Фиорентина в мач с три принудителни смени за "бианконерите"


Ювентус едва оцеля срещу Фиорентина в мач с три принудителни смени за "бианконерите"
Снимка: Getty Images/Guliver

2215 0

Отборите на Фиорентина и Ювентус не успяха да се победят в мач от третия кръг на италианската Серия А. Двубоят, който се изигра на стадион "Артемио Франки", завърши без попадения, но спокойно шампионът на Италия можеше да претърпи загуба.

Наставникът на "бианконерите" Маурицио Сари за пръв път седна на резервната скамейка на своя отбор, след като пропусна предишните два кръга поради боледуване. Италианският специалист обаче имаше трудни изпитания пред себе си, като бе задължен да извърши цели три принудителни смени по време на мача, като две от тях дойдоха още преди почивката.

Още в 6-ата минута на двубоя Дъглас Коста трябваше да бъде изваден от терена поради контузия, докато на негово място се появи бившият играч на Фиорентина Федерико Бернардески - разбира се, под бурните освирквания на домакинските фенове.

Малко по-късно Войчех Шчесни едва не се превърна в "грешник" за своя отбор, допускайки груба грешка, но в по-късен етап от мача се реваншира с няколко брилянтни намеси срещу Франк Рибери. В края на полувремето Миралем Пянич също се контузи и бе заменен от Родриго Бентанкур.

В 62-ата минута Сари отново бе принуден да "вади" свой футболист поради контузия. Този път промяната дойде в защита, където Данило напусна игра, а на негово място се появи Хуан Куадрадо. Малко по-късно "виолетовите" също извършиха принудителна смяна, която се оказа за легендата на Байерн Франк Рибери, който бе заменен от бившия играч на Милан и Барселона Кевин-Принс Боатенг.

До края на мача Фиорентина продължи да играе по-добре от своя съперник и заслужаваше да стигне до трите точки, но резултатът остана непроменен. По този начин Ювентус допусна първо равенство от началото на новия сезон, но колебливите изяви на "зебрите" продължават, след като изпитаха проблеми и в първите два кръга. За Фиорентина пък това бе "крачка напред", след като допуснаха две поражения в първите си два мача за сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички