В Ювентус избират между трима за нов треньор


В Ювентус избират между трима за нов треньор
Снимка: Guliver/GettyImages

2693 0

Все по-усилено пишат италианските медии, че в Ювентус са решили да сменят Масимилиано Алегри след края на сезона. Ръководството на "бианконерите" е разочаровано от факта, че за поредна година отборът не успя да се пребори за трофея в Шампионска лига и отпадна още на 1/4-финалите.

От италианския шампион вече имат и три набелязани имена. Това са Маурисио Почетино, Джан Пиеро Гасперини и Леонардо Жардим. Като основен фавори се счита мениджърът на Тотнъм, който класира отбора си на финал в Шампионска лига и от Юве смятат, че е точния избор за тях. Почетино бе свързван и с Реал Мадрид, като дори се появи информация, че миналата лято е отказал оферта.

Леандро Жардим пък е бил предложен на Ювентус от известния футболен импресарио Жорже Мендеш. Алегри пое "бианконерите" през 2014 година и спечели пет титли на Италия в 5-те си години престой в клуба. Той спечели четири пъти Купата на Италия и два пъти Суперкупата. Той е избиран 4 пъти за най-добър треньор на Ботуша. Бившият наставник на Милан е първият треньор в италианския футбол, който 4 пъти подред спечели златен дубъл - първенството и купата на страната.

А кой е най-подходящ да замени Алегри според звездата на тима Кристиано Роналдо вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички