Шампионски фурор в Торино: Роналдо изведе Ювентус за осма поредна титла в Италия


Шампионски фурор в Торино: Роналдо изведе Ювентус за осма поредна титла в Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

1581 0

Тимът на Ювентус спечели своята осма поредна титла в италианската Серия А, като си осигури трофея пет кръга преди края на сезона! Това се случи, след като "бианконерите" победиха Фиорентина у дома с резултат 2:1, а домакините ги устройваше дори равенство, за да си подсигурят титлата още в този кръг.

Двубоят не започна по най-добрия начин за "старата госпожа", като момчетата на Масимилиано Алегри допуснаха най-ранния гол в своята мрежа за сезона. Още в шестата минута гостите излязоха напред в резултата след попадение на Никола Миленкович.

"Зебрите", които бяха водени в предни позиции от голямата си звезда Кристиано Роналдо, отвърнаха на удара до края на полувремето, изравнявайки резултата в 37-ата минута. Точен за домакините бе крайният бранител Алекс Сандро, а малко след подновяването на играта през втората част Фиорентина си отбеляза автогол, дело на Херман Пацела, а с това бе оформен и крайният резултат в мача.

Със спечелените три точки от мача Ювентус направи разликата спрямо втория цели 20 точки, което на практика не оставя шансове за Наполи да застигне своя именит съперник. Това е 35-и трофей за "бианконерите" в тяхната история, като два от тях (през 2005 и 2006 година) на практика се водят за отнети след големия скандал "Калчополи".

Междувременно Жозе Моуриньо оцени шансовете на Роналдо да се пребори с Лионел Меси за "Златната топка" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички