Серия А смачка Примера, Бундеслигата и Лига 1, поне по трансфери


Серия А смачка Примера, Бундеслигата и Лига 1, поне по трансфери

1083 0

Очаквано английската Висша лига е шампион и рекордьор по разходи за нови играчи през летния трансферен прозорец. На Острова подобриха върховото си постижение и тази година и минаха космическата бариера от 1 милиард паунда - 1.38 или 1.64 милиарда евро.

ЧУТОВНИ ПАРИ СЕ ВЪРТЯТ ЗА ТРАНСФЕРИ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

На второ място по този показател е Италия, което е изненадващо за мнозина, но Серия А бе ключова фигура в най-скъпия трансфер в историята - Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед за 105 милиона евро.

Клубовете от Серия А направиха сделки за общо 700 милиона евро, като най-впечатляващата е трансферът на Гонсало Игуаин от Наполи в Ювентус за 90 милиона. Самите Наполи похарчиха 130 милиона на пазара, а Интер също се включи в голямата игра с 45-те милиона, обещани на Спортинг за Жоао Марио.

Не са за подценяване и 38-те милиона, които Ювентус плати за Миралем Пянич от Рома.

Серия А е изпреварила в харчовете си Бундеслигата, където общият разход за нови играчи е 456 милиона евро. Заслужава си да се отбележат трансферите на двата колоса Байерн и Борусия (Дортмунд) - Байерн взе Матс Хумелс за 35 милиона, а "жълто-черните" привлякоха Андре Шюрле за 30, като платиха 22 за Марио Гьотце.

475 милиона са похарчили в Примера дивисион, където Реал Мадрид изненадващо бе сред най-скромните с "отстъпката" за Алваро Мората, който им струва само 30 милиона. Барселона похарчи точно толкова за своя най-скъп трансфер - Пако Алкасер, което е показателно за по-малките мащаби на сделките на Иберийския полуостров.

Само 195 милиона похарчиха в Лига 1, а там хегемонът ПСЖ уреди възродения Хатем бен Арфа, но като свободен трансфер, иначе Монако направи Джибрил Сидибе най-скъпия играч, но за скромните в днешно време 15 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички