Роналдо vs Меси - Кой показа по-добър футбол през изминалия сезон


Роналдо vs Меси - Кой показа по-добър футбол през изминалия сезон
Снимка: Sportlive/ колаж

4241 0

Забравете градските дербита, забравете Ел Класико, забравете мачовете за отмъщение. Кристиано Роналдо срещу Лионел Меси е най-актуалното съперничество във футбола и ще бъде така още няколко години. През това лято битката между двамата претърпя огромна промяна, след като португалецът реши да напусне Реал Мадрид и Примера Дивисион, за да заиграе в шампиона на Серия А Ювентус.

Това обаче по никакъв начин няма да спре феновете на двамата да спорят кой е най-добрият на терена. Суперзвездите на модерния футбол не спират да дават най-доброто от себе си вече почти 10 години и са в спор за всяка една индивидуална награда. 

Двамата са изключително важни за своите отбори. През сезон 2017/2018 те за пореден път изведоха отборите си в най-важните моменти и им помогнаха да спечелят нова порция отличия. Меси и комапния станаха безпроблемно шампиони в Испания. Роналдо и Реал пък нямаха никакви проблеми и вдигнаха за трети пореден път Шампионска лига, като CR7 се превърна в първия играч, който печели отличието пет пъти.

След като Роналдо премина в Серия А, среща между двамата е много по-малко вероятно. Единственият шанс за феновете през този сезон е Ювентус и Барселона да се срещнат в директните елиминации на Шампионска лига.

Кой обаче показа по-добър футбол през миналия сезон. Статистиката показва, че Кристиано Роналдо е изиграл 44 мача, в които е вкарал 44 гола, добавил е още 8 асистенции. 26 попадения той реализира в Ла Лига, а с 15-е си гола в Шампионска лига завърши на първо място сред голмайсторите в най-комерсиалния футболен турнир за шеста поредна година и общо за седми път в кариерата си.

Лионел Меси от своя страна има 54 мача, 45 гола и 18 асистенции. Той не успя да помогне на Барселона в Шампионска лига, но заби 34 попадения в Примера Дивисион и грабна наградата Златна обувка за пета поредна година. Той се превърна в първия играч с това постижение.

ЗЛАТКО ДАЛИЧ НАПАДНА РЕАЛ МАДРИД ЗАРАДИ ЛУКА МОДРИЧ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички