Промяната на „Скуадра адзура“ при Роберто Манчини


Промяната на „Скуадра адзура“ при Роберто Манчини
Снимка: Getty Images/Guliver

1829 0

Доста неща се промениха за Италия в последните две години от момента, в който „Скуадра адзура“ не успя да се класира за Мондиал 2018 в Русия. С идването на Роберто Манчини като национален селекционер италианците започнаха да се връщат към времената, в които бяха един от най-опасните и респектирани тимове на планетата.

Онази Италия от 13-ти ноември 2017г. вече остана в историята, заради невъзмжността си или по-скоро заради възможността да се провали в нещо, което по принцип се счита за лесна задача – да се преодолеят квалификациите и да се стигне до класиране на световно първенство. От останките на разочароващия период на Джампиеро Вентура се роди един свеж нов отбор, който за момента се справя блестящо и печели мачовете си.

След победата с 3:0 като гост на Босна е време да теглим чертата и да обобщим първите две години на Манчини като национален селекционер. 54-годишният италианец записа 10-та поредна победа начело на Италия - нещо, което не се бе случвало никога досега. Но трябва да обърнем внимание на това, че „Скуадра адзура“ не само печели, но и играе добре. Те играят за удоволствие, пресирайки опонента си и доминирайки в мачовете. В допълнение към това, през последните 2 години Манчини е дали шанс на 52-ма футболисти да вземат участие в мачове на родината си, като 22-ма дебютираха за Италия в този период. Ако се върнем 2 години назад, ще видим, че средната възраст на италианците в онзи злополучен мач срещу Швеция, завършил 0:0, бе 30 години и 8 месеца. В момента средната възраст на отбора е 26 години и 3 месеца.

Другото лято предстои да разберем каква ще е съдбата на този млад италиански отбор на шампионата на Европа. Но не можем да отречем, че каквото и да се случи, Манчини трябва да бъде поздравен за добре свършената работа. А дали на Евро 2020 няма да видим един позабравен италиански герой?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички