Почетна обиколка и сърцераздирателно писмо от Тоти разплакаха цял Рим (ВИДЕО)


Почетна обиколка и сърцераздирателно писмо от Тоти разплакаха цял Рим (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3824 0

Легендарният капитан на Рома Франческо Тоти се сбогува с любимия си отбор, любимия си стадион и любимата си публика.

Принца на Рим си взе сбогом с "вълците" и тяхната вярна публика след последния мач за сезона на Рома, който те спечелиха с 3:2. Нападателят се появи в 54' под бурните аплодисменти на 60 000 на "Стадио Олимпико" с очи, пълни със сълзи.

След края на срещата пък бе организирано специално изпращане за Тоти. То продължи над 30 минути, като през това време всички на стадиона бяха прави и не спираха с аплодисментите. 

Нападателят получи специален подарък от ръководството и всички в клуба, след което направи и почетната обиколка, за да благодари на всички, които го подкрепиха през 28-те му години в Рома.

"Дойде моментът! Плаках всеки ден! Това беше единствената ми фланелка. Това решение го взех заедно с жена ми и семейството ми. Бих останал още 25 години. Благодаря ти, Рома! Благодаря на семейството ми, на майка и татко, на моя брат. Бих написал поезия или песен, но не съм способен. Пробвах да правя това всеки ден през всички тези години. Проклето време. Настръхвам, като се сетя за 17 юни 2001 година (денят на Скудетото). От утре вече ще съм голям.

Искам да посветя това писмо на вас. На всички тези, които пеят Тоти-гол. Това наистина е краят. Ще съблека фланелката за последен път, въпреки че не съм готов да го направя. Най-вероятно няма да бъда никога. Да изгася прожекторите не е лесно. Сега ме е страх, не е същото, като да бия дузпа. Позволете ми. Сега имам нужда от вас и от вашата любов. Нещо, което винаги сте ми давали. С ваша помощ ще мога да се хвърля в една нова авантюра. Благодаря на всички президенти, на "Курва Суд". Да се родиш римлянин и романист е предимство. Да бъдеш капитан на този отбор е истинска чест.

Вие сте и винаги ще бъдете моя живот. Моето сърце винаги ще бъде тук с вас. Сега отивам в съблекалнята, където ще си дам сметка, че пристигнах като дете, а си тръгвам като зрял мъж. Горд съм, че ви дадох 28 години любов. Обичам ви…”, пък бе специалното писмо, с което Франческо Тоти се сбогува с тима на сърцето си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички