Победа и трогателно изпращане за Даниеле Де Роси, но Рома няма да играе в Шампионска лига (ВИДЕО + СНИМКИ)


Победа и трогателно изпращане за Даниеле Де Роси, но Рома няма да играе в Шампионска лига (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

3164 0

Легендата на Рома Даниеле Де Роси се сбогува с футбола. Италианският капитан на "вълците" се сбогува с любимия си отбор тази вечер, като изигра своя 616 последен мач за тима от Вечния град.

Де Роси изведе своя тим с капитанската лента при победата с 2:1 над Парма в последния 38-и кръг на Серия А. Лоренцо Пелегрини даде аванс на Рома в 35' преди Жервиньо да опита да развали празника на Де Роси с изравнително попадение 4' преди края на срещата. Все пак играчите на Клаудио Раниери спечелиха трите точки в последната минута от редовното време, когато Диего Пероти вкара победното попадение.

За нещастие Де Роси не успя да изведе Рома до участие в Шампионска лига през идния сезон. Тимът от Рим ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа през 2019/2020, като останаха на три точки от място в турнира на богатите.

Очаквано феновете на "Стадио Олимпико" бяха напълно подготвени за последния мач на своя капитан. 

"Ти ни представляваше 18 години на игрището... от сега нататък "Curva Sud" ще преставлява теб. Ние всички сме за Даниеле Де Роси", бе трансперантът, който в продължение на 90' се развяваше в сектора с най-верните фенове на Рома.

ТРОГАТЕЛНИЯТ НАЧИН, ПО КОЙТО ДЕ РОСИ СЕ РАЗДЕЛИ С ФЕНОВЕТЕ НА РОМА

Самият Де Роси пък бе заменен 8' преди края на срещата, за да обере овациите на "Олимпико". В кариерата си като играч на Рома Даниеле Де Роси спечели два пъти Купата на Италия през 2007 и 2008 година, както и Суперкупата на страната през 2007 година. Освен това халфът е Европейски шампион до 21 години през 2004 година и Световен шампион през 2006 година. Полузащитникът има още второ място от Евро 2012 и трето място от Олимпийските игри през 2004 и от Купата на Конфедерациите през 2013 година. Индивидуалните награди на Де Роси включват Най-добър млад играч в Италия за 2006 година, Играч на сезона през 2009 година, Спортист на годината в Италия през 2010 година и други. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички