Наполи изпусна да вземе точка от Ювентус, два червени картона белязаха дербито


Наполи изпусна да вземе точка от Ювентус, два червени картона белязаха дербито
Снимка: Getty Images/Guliver

5831 0

Отборът на Ювентус записа 23-а победа от началото на сезона в Серия А. Шампионите се наложиха с 2:1 като гост над втория в подреждането Наполи в дербито на 26-я кръг в Италия.

По този начин играчите на Масимилиано Алегри не само продължават сезона без загуба, но и увеличиха аванса си на върха пред неаполитанци на 16 точки. В момента те са със 72 точки, а тимът от "Сан Пауло" е с 56.

През първата част вратарят на домакините Алекс Мерет бе изгонен, след като извърши нарушение като последен в защита. От последвалия пряк свободен удар пък Миралем Пянич откри резултата. До края на частта и Емре Джан се разписа за 0:2.

След почивката именно Пянич бе изгонен за втори жълт картон. Тогава играчите на Карло Анчелоти тръгнаха на щурм и стигнаха до един гол чрез Кайехон, както и до право да изпълнят дузпа. Тя обаче бе изпусната от Инсинье и в крайна сметка Юве си тръгна с успех от Неапол.

Първата добра възможност в мача бе в 11'. Наполи бе тимът, който играеше по-добре в началото на срещата и логично стигна до първото голово положение. След рикошет топката попадна в Пьотър Зиелински, който се освободи от играч на Ювентус и отправи удар, който обаче премина в страни от целта.

След 26' игра се стигна до най-любопитната част от срещата. Вратарят на Наполи Алекс Мерет получи директен червен картон. Неговото място зае Давид Оспина.

Само 2' по-късно гостите от Ювентус поведоха в резултата. Миралем Пянич изпълни пряк свободен удар, който се озова в мрежата зад Оспина - 0:1.

5' преди края на първата част играчите на Масимилиано Алегри удвоиха аванса си. Бернардески центрира и Емре Джан бе над всички в наказателното поле, за да се разпише с глава - 0:2.

В началото на втората част гостите решиха "да върнат" интригата в мача. Това се случи в 47', когато халфът Миралем Пянич бе изгонен за втори жълт картон и така двата тима останаха с по 10 души на "Сан Пауло".

Гостите се възползваха от "нокдауна", в който се намираше Юве и стигнаха до намаляне на резултата 30' преди края на срещата. Кайехон засече центриране на Инсинье в малкото наказателно поле. 7' преди края на срещата пък Инсинье изпусна дузпа, с която можеше да доведе резултата до 2:2.

СЪСТАВИТЕ:

Наполи: Мерет, Хисай, Кулибали, Максимович, Малкуит, Зиелински, Руиз, Алан, Кайехон, Милик, Инсинье

Ювентус: Шчезни, Кансело, Бонучи, Киелини, Сандро, Джан, Пянич, Матюиди, Бернардески, Манджукич, Роналдо

Преди мача

Лидерът в Серия А Ювентус гостува днес на Наполи в най-интересния мач от 26-я кръг на първенството. Срещата се очаква с голям интерес, тъй като един срещу друг ще играят първият и вторият в класирането. 

Днес играчите на Масимилиано Алегри могат да направят сериозна крачка към титлата в страната, като победят единствения си реален преследвач. "Старата госпожа" и в момента има комфортен аванс - 13 точки, който може да се увеличи още повече след края на срещата.

Момчетата на Карло Анчелоти пък трудно печелят в последно време и имат три равенства в последните си пет срещи. Именно по този начин днешният им съперник успя да "дръпне" в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички