Най-после радост за Милан, "росонерите" отстраниха Интер и са на полуфинал


Най-после радост за Милан, "росонерите" отстраниха Интер и са на полуфинал
Снимка: Getty Images/Gulliver

7055 0

Милан се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Италия след успех с 1:0 след продължения над градския съперник Интер. Единственият гол в мача вкара младокът Патрик Кутроне в 105'. Съперникът на "росонерите" на полуфинала ще бъде Лацио, който отстрани Фиорентина.

Милан и Интер не успяха да излъчат победител в редовните 90 минути и така се стигна до продължения, където в 105' Кутроне донесе успеха на "росонерите". Сусо центрира в наказателното поле и намери Патрик Кутроне, който овладя топката и я изстреля в горната вътрешна страна на мрежата.

Иначе през първата част автогол на стража на Милан - Антонио Донарума, бе отменен заради засада на играч на Интер. До решението се стигна след намесата видео асистента. През втората част, 10 минути преди края, Сусо нацели дясната греда.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути отборът на Интер бе малко по-активен, но никой не съумя да създаде опасно положение пред някоя от двете врати. В 8' Сусо изпълни директно свободен удар пред наказателното поле, но един от играчите блокира удара.

В 19' се откри и най-опасната ситуация. Бонавентура засече центриране в наказателното поле и отправи удар с глава към вратата, но Семир Ханданович направи превъзходно спасяване. 5 минути по-късно символичните гости откриха резултата с автогол на Антонио Донарума, който пази в днешната среща. След консултация с асистентите от VAR, попадението бе отменено заради засада на Ранокия.

В 28' Сусо реши да шутира, след като получи хубаво подаване, но отново Ханданович спаси. В 33' Жоао Марио отигра с обещаващо високо подаване в наказателното поле, Икарди успя с късмет да стигне до топката, но я прати малко встрани от дясната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

в 60' Жоао Марио шутира по трева в средата на вратата, но Антонио Донарума реагира с изящно спасяване, за да предотврати гола. 3 минути по-късно и Милан отговори, но ударът на Сусо бе встрани от дясната греда. В 65' Бонавентура пропиля огромна възможност от малкото наказателно поле. Отбита топка стигна до него, но я насочи точно над напречната греда.

В 80' Сусо овладя подаване дълбоко в наказателното поле и след добро първо докосване прати топката в горния ляв ъгъл, но след рикошет топката удари в гредата.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ 

"Росонерите" упражниха натиск още с началото на първото продължение и в самия му край се увенчаха с успех. Сусо центрира в наказателното поле и намери Патрик Кутроне, който овладя топката и я изстреля в горната вътрешна страна на мрежата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Антонио Донарума, Абате, Бонучи, Романьоли, Родригес, Кеси, Биля, Локатели, Сусо, Калинич, Бонавентура

Интер: Ханданович, Кансело, Шкриняр, Ранокия, Нагатомо, Весино, Галярдини, Кандрева, Марио, Перишич, Икарди

ПРЕДИ МАЧА

Победителят от дербито ще играе с Лацио на следващата фаза на турнира, който вчера победи Фиорентина. Милан е в катастрофален период, като само преди дни загуба с 0:2 от Аталанта у дома. В момента тимът е на 11-то място в класирането и вероятно шансовете на Милан да играе в Европа през следващия сезон минават през триумф в Купата.

Не така е положението в Интер, който доскоро бе лидер в Серия А. "Нерадзурите” загубиха първата си позиция в Серия А и в момента са 3-ти. Мауро Икарди все пак се намира във форма, като до момента има 17 гола.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички