Милан прие оставката на Гатузо - ето кой е фаворит за поста му


Милан прие оставката на Гатузо - ето кой е фаворит за поста му
Снимка: Getty Images/Guliver

3761 0

Италианският гранд Милан, който за поредна година не успя да се класира в Шампионска лига, потвърди раздялата с Дженаро Гатузо чрез официалния сайт на клуба. Както е известно, по-рано днес италианският специалист потвърди, че напуска "росонерите", тъй като не е постигнал целта, заложена пред него, и няма да търси компенсация от клуба, въпреки че има договор за още една година.

"Имах привилегията да опозная Рино през тези шест месец от пристигането ми в клуба. Гатузо даде всичко от себе си през този сезон, печелейки с Милан повече точки от сезон 2012/13. Работеше без почивка, поемайки винаги цялата вина, като поставяше клуба над всеки друг интерес. Дълбоко от сърце: благодаря, Рино”, написа Иван Газидис, който е административен директор в тима от "Сан Сиро".

Очаква се в близките седмици Милан да наеме заместник на Гатузо, като вече има няколко фаворити за поста. Лидер в класацията е Леонардо Жардим, следван от Еузебио ди Франческо, който преди година изведе Рома до полуфинал в Шампионска лига. Междувременно се оказа, че е вече бившият треньор на Милан няма да стои дълго без работа, след като два клуба от Серия А са потърсили Гатузо (подробности вижте в този материал).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички