Мертенс измъкна Наполи в края срещу Болоня


Мертенс измъкна Наполи в края срещу Болоня
Снимка: Getty Images/Gulliver

1332 0

Наполи успя да постигне драматична победа срещу Болоня с 3:2 в 19 кръг на Серия А. Гостите успяха на два пъти да възстановят равенството, след като изоставаха, но Дрис Мертенс осигури победата на своя тим две минути преди края. Наполи остава на второ място с 44 точки, докато Болоня е на 18 място с 13 точки.

Неаполитанците успяха да открият резултата още в 16'. Милик овладя отскочилата топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар под напречната, правейки резултата 1:0. След попадението последваха силни минути за домакините, като Милик и Дрис Мертенс няколко пъти пропуснаха да удвоят преднината. В 37' обаче Паласио намери с остро центриране Федерико Сантандер, чийто удар с глава преодоля стража за 1:1.

През втората част в 51' Наполи бързо успя да си възстанови преднината. Кевин Малкюи намери Милик в наказателното поле, който успя да засече топката с глава. Това не отказа гостите и 10 минути преди края Данило успя да си спечели достатъчно пространство в наказателното поле, за да засече топката от свободния удар с глава за ново равенство. Отборът на карло Анчелоти показа характер и в 88' Дрис Мертенс овладя с чудесно първо докосване пас на границата на пеналтерията и прати топката в долния ляв ъгъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички