Лацио триумфира с Купата на Италия след труден успех над Аталанта (ВИДЕО)


Лацио триумфира с Купата на Италия след труден успех над Аталанта (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1989 0

Италианският Лацио триумфира с Купата на Италия за седми път в своята история и за първи от 2013 година. Грандът от италианската столица се наложи с 2:0 във финалната среща над Аталанта.

Момчетата на Симоне Индзаги започнаха по-добре срещата и до 20' изпуснаха две добри положения. Първо Франческо Ачерби стреля с глава след центриране от корнер, но топката премина над вратата. Последва изстрел с глава и от Лукас Лейва минути по-късно, но и неговият изстрел се оказа неточен. 

До края на първата част и в началот на втората обаче Аталанта бе по-дейният тим. В 26' Мартен де Роон опита изстрел от далечно разстояние, а в 49' Ханс Хатебоер стреля от границата на наказателното поле, като и двата изстрела не застрашиха Стракоша.

Така се стигна до 82', когато Сергей Милинкович-Савич откри резултата само 3' след като се появи в игра. Лукас Лейва центрира от корнер, а Милинкович-Савич бе над всички, за да се рапише. 

В последната минута от срещата Хоакин Кореа сложи точка на спора след отлична контра атака на символичните гости. Кореа излъга отлично защитник на Аталанта, а след това и вратаря, за да се разпише на празна врата за крайното 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички